Tiganopsomo feta sajt és menta díszítéssel

Tiganopsomo feta és mentával

A Tiganopsomo egy tradicionális görög étel, amelyet gyakran készítenek a tengerparti tavernákban. Az egyszerű alapanyagokból készülő, ropogós lepények különleges ízt kapnak a feta sajt és a menta együttesétől. Képzeld el, ahogy a frissen sült Tiganopsomo illata betölti a konyhát, miközben a ropogós külseje és a puha belseje tökéletes egyensúlyt alkot. Ez az étel ideális választás egy gyors és könnyű vacsorához, de bármelyik görög étkezés elengedhetetlen része lehet.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Liszt
200 ml Víz
150 g Feta sajt
2 ek. Friss menta
2 ek. Olívaolaj
1 ek. Sütőpor
0.5 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet, sütőport, sót és borsot egy tálban keverd össze. Ezután öntsd hozzá a vizet és az olívaolajat, majd keverd jól össze.

    A víz hőmérséklete ne legyen túl hideg, hogy a tészta könnyebben összeálljon.

    2

    Morozd bele a feta sajtot a tésztába, majd add hozzá a friss mentát is apróra vágva. Gyúrd össze, amíg egynemű tésztát kapsz.

    A feta sajt ne legyen túl krémes, inkább a keményebb, tömbös változatot válaszd!

    3

    A tésztát oszd kis gombócokra, és forró olajban, serpenyőben süsd ki őket aranybarnára. Minden oldalát kb. 3 percig süsd.

    A sütés előtt érdemes egy kis lisztet szórni a tésztára, hogy szebben süljenek.

    4

    A kész Tiganopsomo-t szedd ki a serpenyőből, és papírtörlőn itasd le róla a felesleges olajat.

    Ne hagyd túl sokáig a papírtörlőn, hogy ne veszítse el a ropogós állagát.

    5

    Tálald az ételt friss salátával, és egy kis extra mentával díszítve.

    A tálalás előtt próbálj egy kis citromlevet csorgatni a tetejére, hogy még frissebb legyen az íze!