A lisztet, sütőport, sót és borsot egy tálban keverd össze. Ezután öntsd hozzá a vizet és az olívaolajat, majd keverd jól össze.
A víz hőmérséklete ne legyen túl hideg, hogy a tészta könnyebben összeálljon.
Morozd bele a feta sajtot a tésztába, majd add hozzá a friss mentát is apróra vágva. Gyúrd össze, amíg egynemű tésztát kapsz.
A feta sajt ne legyen túl krémes, inkább a keményebb, tömbös változatot válaszd!
A tésztát oszd kis gombócokra, és forró olajban, serpenyőben süsd ki őket aranybarnára. Minden oldalát kb. 3 percig süsd.
A sütés előtt érdemes egy kis lisztet szórni a tésztára, hogy szebben süljenek.
A kész Tiganopsomo-t szedd ki a serpenyőből, és papírtörlőn itasd le róla a felesleges olajat.
Ne hagyd túl sokáig a papírtörlőn, hogy ne veszítse el a ropogós állagát.
Tálald az ételt friss salátával, és egy kis extra mentával díszítve.
A tálalás előtt próbálj egy kis citromlevet csorgatni a tetejére, hogy még frissebb legyen az íze!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.