Tiganopsomo feta sajttal, mézzel meglocsolva és oregánóval megszórva, meleg tányéron tálalva

Tiganopsomo feta és mézzel meglocsolva

A Tiganopsomo a görög konyha egyik egyszerű, de rendkívül ínycsiklandó ételét képviseli. Az étel története a mediterrán térségbe nyúlik vissza, ahol a friss kenyér, a feta sajt és az olívaolaj mindennapos alapanyagok voltak. A méz hozzáadása egy érdekes kontrasztot ad, amely a sós feta ízével csodálatos harmóniát teremt. Ez az étel tökéletes választás egy gyors reggelire, uzsonnára, vagy akár egy könnyű előételként is. Technikai tipp: ha igazán ropogós kenyeret szeretnél, használd a legfrissebb kenyérszeleteket, amelyek még nem veszítettek a nedvességükből.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Fehér kenyér
30 ml Olívaolaj
100 g Feta sajt
2 ek. Méz
1 tk. Friss oregano
0.5 tk. Frissen őrölt bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A kenyérszeleteket vágd fel egyenlő vastagságú darabokra. Ha vastagabb szeleteket szeretsz, ne habozz nagyobbra vágni őket!

    Ha a kenyér már egy-két napos, akkor kicsit szárazabb lesz, és jobban magába szívja az olívaolajat.

    2

    Egy nagy serpenyőt melegíts fel közepes lángon, és önts bele az olívaolajat. Ha az olaj már elég forró, tedd bele a kenyérszeleteket, és pirítsd őket aranybarnára mindkét oldalán 3-4 percig.

    Ne próbáld túl sűrűn rakni a kenyérszeleteket a serpenyőbe, hogy minden darab szép egyenletesen piruljon.

    3

    Amíg a kenyér pirul, morzsold össze a feta sajtot egy villával. Ne legyen túl pici a morzsa, mert a nagyobb darabok jobban mutatnak a pirított kenyéren.

    A feta sajt lehetőleg ne legyen túl nedves, különben a pirítósok elázhatnak tőle. Ha nagyon nedves a sajt, szűrd le a levét.

    4

    Amikor a kenyérszeletek mindkét oldalukon szépen megpirultak, vedd ki őket a serpenyőből, és helyezd őket egy tányérra.

    Használj papírtörlőt a tányér alá, hogy az olaj egy része felszívódjon.

    5

    Tedd rá a feta sajtot a pirított kenyérszeletek tetejére, majd locsold meg egy kevés mézzel.

    Ne öntsd túl a mézet, inkább kis mennyiséget használj, hogy az édes íz ne nyomja el a feta sós ízét.

    6

    Szórd meg a kész tálat friss oregánóval és frissen őrölt borssal. Tálald az ételt azonnal, még melegen.

    A friss oregánó csodálatos ízt ad, de ne tedd túl sokat, mert elnyomhatja az étel finom egyensúlyát.