Tiganopsomo feta és spenóttal, aranybarna ropogós étel tálalva

Tiganopsomo feta és spenóttal

A tiganopsomo egy népszerű indiai étel, amelyet a hagyományos kenyér sűrű és gazdag töltelékkel egészítenek ki. A feta és spenót kombinációja egy különleges, friss ízvilágot hoz létre, míg a ropogós tésztaréteg fokozza az élvezetet. Ez az étel különösen népszerű reggelire vagy egy könnyű vacsorára, és rendkívül gyorsan elkészíthető.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Friss spenót
150 g Feta sajt
2 db Tojás
150 g Liszt
100 ml Tej
2 ek. Olívaolaj
2 gerezd Fokhagyma
0.5 tk.
0.5 tk. Bors
0.5 tk. Oregano

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A spenótot alaposan mosd meg, és egy serpenyőben párold meg egy evőkanál olívaolajjal, amíg teljesen megpuhul. Ha szükséges, vágd apróra.

    A spenót gyorsan összeesik a hő hatására, így egy rövid párolás után érdemes lekapcsolni a hőt, hogy ne veszítse el a friss ízét.

    2

    A feta sajtot morzsold fel, és tedd félre.

    A feta sajt morzsolása segít abban, hogy könnyebben eloszoljon a tésztában, és ne legyenek nagy sajtcsomók.

    3

    Egy tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá a tejet, a sót, a borsot és az oregánót. Keverd jól össze.

    A tojások felverése segít abban, hogy a tésztád könnyedebb legyen, és jobban felvegye a hozzávalókat.

    4

    A felvert tojásos keverékhez add hozzá a lisztet, és jól keverd simára.

    Ha a tészta túl sűrű lenne, adj hozzá egy kis vizet, hogy könnyebben dolgozhass vele.

    5

    Amikor a tészta sima, add hozzá a megpárolt spenótot és a morzsolt feta sajtot, majd keverd jól össze.

    A spenótot ne hagyd túl sokáig hűlni, mert melegen sokkal könnyebben kevered bele a tésztába.

    6

    A tésztát egy forró serpenyőben, közepes hőmérsékleten süsd ki mindkét oldalán 3-4 percig, amíg szép aranybarna és ropogós lesz.

    Ha túl gyorsan barnul, csökkentsd a hőt, hogy a belseje is átsüljön anélkül, hogy a külső réteg megégne.

    7

    Tálald melegen, és ha szeretnéd, egy kis extra feta sajttal díszítsd.

    A friss feta sajt a tetején még ínycsiklandóbbá teszi a fogást, és extra krémességet ad neki.