Tilápia gyömbéres panírban, ropogós és ínycsiklandó

Tilapia fry gyömbérrel

A tilápia egy könnyű és egészséges hal, amely számos ételben szerepel világszerte. A gyömbéres panír különlegessé teszi ezt a fogást, amely friss, enyhén csípős ízével igazán kiemelkedő. A gyömbér és a fokhagyma íze a hal természetes frissességével kombinálva ínycsiklandó fogást eredményez. A tilápia gyömbéres panírozása gyors és egyszerű módja annak, hogy a hétköznapi étkezéseket izgalmasabbá tegyük. A fogás ideális gyors vacsorára, vagy akár egy hétvégi ebédre, amit mindenki szívesen fogyaszt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Tilápia filé
1 cm Friss gyömbér
2 gerezd Fokhagyma
1 db Citrom
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt fekete bors
100 g Zabpehely
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tilápia filéket alaposan mosd meg és itasd le róluk a vizet papírtörlővel. Ezt követően sózd és borsozd meg mindkét oldalukat.

    Ha a hal filéje nagyon nedves, a panír nem fog jól tapadni. Fontos, hogy száraz legyen a hal.

    2

    A friss gyömbért hámozd meg és reszeld finomra. A fokhagymát is apróra vágd.

    A gyömbér friss íze különleges aromát ad a halnak. Ha szeretnéd, kevés citromhéjat is reszelhetsz hozzá, hogy frissítőbb ízt kapj.

    3

    Egy tálban keverd össze a zabpelyhet, reszelt gyömbért, fokhagymát, sót és borsot. A panírozáshoz ezt a keveréket fogod használni.

    A zabpehely nemcsak egészséges, hanem különleges, ropogós textúrát is ad a halnak. Ha nem szeretnéd zabpehellyel, használhatsz sima lisztet is.

    4

    A halfiléket forgasd meg a zabpelyhes keverékben, ügyelve arra, hogy mindkét oldalán egyenletesen eloszoljon a panír.

    Ha a panír nem tapad megfelelően, nedvesítsd meg egy kicsit a halat, vagy tojást is használhatsz, hogy biztosan rátapadjon.

    5

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat közepes lángon. Amikor az olaj forró, tedd bele a panírozott halfiléket, és süsd mindkét oldalukat aranybarnára, körülbelül 4-5 percig oldalonként.

    A megfelelő olajhőmérséklet akkor érhető el, ha egy kis darab panírt beledobsz a serpenyőbe, és az azonnal sercegni kezd.

    6

    Miután a hal mindkét oldala szépen megpirult, vedd ki a serpenyőből, és helyezd papírtörlőre, hogy lecsöpögjön a felesleges olaj.

    A túlzott olaj mennyiség miatt a hal elázhat. Ügyelj arra, hogy a papírtörlő gyorsan felszívja a fölösleges olajat.

    7

    Tálalás előtt csepegtess a halra friss citromlevet, hogy friss, üdítő ízt adjon neki.

    A citrom frissítő savassága kiemeli a hal ízét, és segít megemelni a fogás összhatását.