Tinda Bharwan, perui töltött zöldség szója töltelékkel és tamarind pasztával

Tinda Bharwan

A Tinda Bharwan egy hagyományos perui étel, amelynek alapját a töltött zöldségek alkotják. A tinda, vagy más néven indiai uborka, egy kiváló alapanyaga a töltött ételeknek, hiszen a belseje üreges, és így tökéletesen elnyeli a fűszereket és töltelékeket. A szója töltelék és a tamarind paszta különlegessé teszi, és egyensúlyba hozza a zöldség friss ízét. A Tinda Bharwan-t gyakran tálalják ünnepi alkalmakkor, de egy könnyű hétköznapi étkezésnek is ideális.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Tinda (indiai uborka)
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 ek. Gyömbér
1 tk. Kömény
1 tk. Koriander
1 tk. Chili por
50 g Sójabab
1 ek. Tamarind paszta
2 ek. Olaj
1 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A tindát hámozd meg, majd egy kanál segítségével vájd ki a belsejét, ügyelve arra, hogy a külső héj épségben maradjon.

    A tinda belső része puhább, és könnyebben eltávolítható egy kanállal.

    2

    A hagymát és fokhagymát finomra vágd, majd a gyömbért reszeld le.

    Ha a fokhagymát frissen reszeled, az illata intenzívebb lesz.

    3

    A szójababot főzd meg, amíg puha nem lesz, majd törd össze egy villával vagy egy mozsárral.

    A szója tökéletesen helyettesíti a húsos tölteléket, és gazdag fehérjeforrás.

    4

    A megfőzött szóját keverd össze a hagymával, fokhagymával, gyömbérrel, korianderrel, chili porral, sóval, tamarind pasztával és egy evőkanál olajjal.

    A tamarind paszta savanykás ízt ad, ha nem találsz, használhatsz citromlevet vagy lime-ot.

    5

    Töltsd meg a kivájt tindákat a fűszeres szójás keverékkel, ügyelve arra, hogy jól megtöltsd őket.

    Ne hagyd túl lazán, hogy a töltelék ne essen ki sütés közben.

    6

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, majd a megtöltött tindákat süsd meg közepes lángon, amíg minden oldaluk szépen megpirul.

    A tinda bőre ropogós lesz, ha a serpenyő megfelelően fel van hevíve.

    7

    Amikor minden oldalát megsütötted, tálald az ételt melegen, friss korianderrel díszítve.

    A koriander frissességet ad az ételnek, de citromot is facsarhatsz rá a végén.