Tiradito yuzu szósszal, friss hal szeletek chili, koriander és lime díszítéssel

Tiradito yuzu szósszal

A tiradito egy tradicionális perui étel, amely friss halat tartalmaz, és általában citromos vagy lime alapú szósszal készül. Az étel a perui tenger gyümölcseinek kiemelkedő képviselője, és a perui konyha egyik legismertebb nyári ételének számít. A yuzu szósszal készült tiradito egy modern változata, amely frissítő citrusos ízeket ad a halhoz, miközben a chili és koriander friss, enyhe csípősséget biztosít. Ezt az ételt a frissessége miatt leginkább nyáron ajánljuk, amikor a melegben a friss tenger gyümölcsei igazán jól esnek.

Előkészület 15 perc
Elkészítés N/A
Teljes 15 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
300 g Friss hal filé (pl. tonhal vagy tilápia)
3 ek. Yuzu lé
2 ek. Lime lé
1 db Piros chili
1 ek. Friss koriander
0.5 tk.
0.25 tk. Friss fekete bors
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A halat vékony szeletekre vágd. Használhatsz friss tonhalat vagy tilápiát, de bármilyen fehér húsú hal is megfelel. A szeletek legyenek kb. 2 mm vastagságúak, hogy könnyen elérhessük a hal friss ízét.

    A hal szeleteléséhez nagyon éles késre lesz szükséged, hogy a szeletek szépen, egyenletesen essen szét.

    2

    Tedd a hal szeleteket egy tányérra, ügyelve arra, hogy ne fedjék egymást. A halnak szabadon kell feküdnie, hogy a szósz egyenletesen érhesse el minden darabot.

    Használj hideg tányért, hogy a hal friss maradjon a tálalásig.

    3

    A yuzu levet és a lime levét keverd össze egy kis tálban. Adj hozzá egy csipet sót és a frissen őrölt fekete borsot. A chili-t vágd apróra, és add hozzá a szószhoz.

    A chili mennyiségét ízlés szerint állíthatod be. Ha nem szereted túl csípősen, egy fél chili is elég lehet.

    4

    A kész szószt öntsd rá a hal szeletekre, majd locsold meg egy kevés olívaolajjal. A szósz frissítő íze és az olívaolaj selymes textúrája tökéletesen illik a halhoz.

    A szószt közvetlenül tálalás előtt öntsd rá, hogy a hal ne veszítse el a frissességét.

    5

    A friss koriandert apróra vágva szórd meg a tálalás előtt a halat. A koriander friss, citrusos íze tökéletesen kiemeli a tiradito ízét.

    Ha nem szereted a koriandert, használhatsz más friss fűszernövényt, mint például mentát vagy petrezselymet.