A halat vékony szeletekre vágd. Használhatsz friss tonhalat vagy tilápiát, de bármilyen fehér húsú hal is megfelel. A szeletek legyenek kb. 2 mm vastagságúak, hogy könnyen elérhessük a hal friss ízét.
A hal szeleteléséhez nagyon éles késre lesz szükséged, hogy a szeletek szépen, egyenletesen essen szét.
Tedd a hal szeleteket egy tányérra, ügyelve arra, hogy ne fedjék egymást. A halnak szabadon kell feküdnie, hogy a szósz egyenletesen érhesse el minden darabot.
Használj hideg tányért, hogy a hal friss maradjon a tálalásig.
A yuzu levet és a lime levét keverd össze egy kis tálban. Adj hozzá egy csipet sót és a frissen őrölt fekete borsot. A chili-t vágd apróra, és add hozzá a szószhoz.
A chili mennyiségét ízlés szerint állíthatod be. Ha nem szereted túl csípősen, egy fél chili is elég lehet.
A kész szószt öntsd rá a hal szeletekre, majd locsold meg egy kevés olívaolajjal. A szósz frissítő íze és az olívaolaj selymes textúrája tökéletesen illik a halhoz.
A szószt közvetlenül tálalás előtt öntsd rá, hogy a hal ne veszítse el a frissességét.
A friss koriandert apróra vágva szórd meg a tálalás előtt a halat. A koriander friss, citrusos íze tökéletesen kiemeli a tiradito ízét.
Ha nem szereted a koriandert, használhatsz más friss fűszernövényt, mint például mentát vagy petrezselymet.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.