Tiradito yuzu szósszal, friss hal szeletek chili, koriander és lime díszítéssel

Tiradito yuzu szĂłsszal

A tiradito egy tradicionĂĄlis perui Ă©tel, amely friss halat tartalmaz, Ă©s ĂĄltalĂĄban citromos vagy lime alapĂș szĂłsszal kĂ©szĂŒl. Az Ă©tel a perui tenger gyĂŒmölcseinek kiemelkedƑ kĂ©pviselƑje, Ă©s a perui konyha egyik legismertebb nyĂĄri Ă©telĂ©nek szĂĄmĂ­t. A yuzu szĂłsszal kĂ©szĂŒlt tiradito egy modern vĂĄltozata, amely frissĂ­tƑ citrusos Ă­zeket ad a halhoz, miközben a chili Ă©s koriander friss, enyhe csĂ­pƑssĂ©get biztosĂ­t. Ezt az Ă©telt a frissessĂ©ge miatt leginkĂĄbb nyĂĄron ajĂĄnljuk, amikor a melegben a friss tenger gyĂŒmölcsei igazĂĄn jĂłl esnek.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés N/A
Teljes 15 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 2
⭕ 300 g Friss hal filĂ© (pl. tonhal vagy tilĂĄpia)
⭕ 3 ek. Yuzu lĂ©
⭕ 2 ek. Lime lĂ©
⭕ 1 db Piros chili
⭕ 1 ek. Friss koriander
⭕ 0.5 tk. Só
⭕ 0.25 tk. Friss fekete bors
⭕ 2 ek. Olívaolaj

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A halat vĂ©kony szeletekre vĂĄgd. HasznĂĄlhatsz friss tonhalat vagy tilĂĄpiĂĄt, de bĂĄrmilyen fehĂ©r hĂșsĂș hal is megfelel. A szeletek legyenek kb. 2 mm vastagsĂĄgĂșak, hogy könnyen elĂ©rhessĂŒk a hal friss Ă­zĂ©t.

    A hal szeletelĂ©sĂ©hez nagyon Ă©les kĂ©sre lesz szĂŒksĂ©ged, hogy a szeletek szĂ©pen, egyenletesen essen szĂ©t.

    2

    Tedd a hal szeleteket egy tĂĄnyĂ©rra, ĂŒgyelve arra, hogy ne fedjĂ©k egymĂĄst. A halnak szabadon kell fekĂŒdnie, hogy a szĂłsz egyenletesen Ă©rhesse el minden darabot.

    Hasznålj hideg tånyért, hogy a hal friss maradjon a tålalåsig.

    3

    A yuzu levet Ă©s a lime levĂ©t keverd össze egy kis tĂĄlban. Adj hozzĂĄ egy csipet sĂłt Ă©s a frissen Ƒrölt fekete borsot. A chili-t vĂĄgd aprĂłra, Ă©s add hozzĂĄ a szĂłszhoz.

    A chili mennyisĂ©gĂ©t Ă­zlĂ©s szerint ĂĄllĂ­thatod be. Ha nem szereted tĂșl csĂ­pƑsen, egy fĂ©l chili is elĂ©g lehet.

    4

    A kĂ©sz szĂłszt öntsd rĂĄ a hal szeletekre, majd locsold meg egy kevĂ©s olĂ­vaolajjal. A szĂłsz frissĂ­tƑ Ă­ze Ă©s az olĂ­vaolaj selymes textĂșrĂĄja tökĂ©letesen illik a halhoz.

    A szĂłszt közvetlenĂŒl tĂĄlalĂĄs elƑtt öntsd rĂĄ, hogy a hal ne veszĂ­tse el a frissessĂ©gĂ©t.

    5

    A friss koriandert aprĂłra vĂĄgva szĂłrd meg a tĂĄlalĂĄs elƑtt a halat. A koriander friss, citrusos Ă­ze tökĂ©letesen kiemeli a tiradito Ă­zĂ©t.

    Ha nem szereted a koriandert, hasznålhatsz mås friss fƱszernövényt, mint példåul mentåt vagy petrezselymet.