Tiramisu ízesítésƱ cannoli tålalva

Tiramisu ízesítésƱ cannoli

A tiramisu a vilĂĄg egyik legismertebb olasz desszertje – most egy Ășj köntösben, cannoli formĂĄjĂĄban jelenik meg. Ez az Ă­zesĂ­tĂ©s a klasszikus tiramisu Ă­zeit idĂ©zi: kĂĄvĂ©, mascarpone, kakaĂł, de egy roppanĂłs tĂ©sztaformĂĄba csomagolva. Ahogy az eszpresszĂłval ĂĄtitatott piskĂłta Ă©s a mascarpone krĂ©m egybeolvad a ricotta selymessĂ©gĂ©vel, minden falatban ott van a klasszikus Ă­zĂ©lmĂ©ny – Ășj textĂșrĂĄban, Ășj tĂĄlalĂĄsban. Fontos, hogy jĂł minƑsĂ©gƱ eszpresszĂłt Ă©s mascarponĂ©t hasznĂĄljunk. A piskĂłtamorzsa ne legyen tĂșl ĂĄzott, inkĂĄbb enyhĂ©n nedves, hogy megtartsa textĂșrĂĄjĂĄt a krĂ©mben. Ez a tiramisu cannoli tökĂ©letes kĂ­sĂ©rƑje lehet egy elegĂĄns vacsora lezĂĄrĂĄsĂĄnak, kĂŒlönleges reggelinek vagy egy kĂĄvĂ© melletti beszĂ©lgetĂ©snek – klasszikus Ă­z, mĂ©gis Ășj formĂĄban.

ElƑkĂ©szĂŒlet 25 perc
Elkészítés N/A
Teljes 25 perc
1150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 200 g Ricotta sajt
⭕ 100 g Mascarpone sajt
⭕ 40 g Cukor
⭕ 1 tk. Kakaópor
⭕ 30 ml EspresszĂł kĂĄvĂ©
⭕ 40 g PiskĂłta morzsa (kĂĄvĂ©val meglocsolva)
⭕ 1 tk. Vaníliakivonat
⭕ 8 db Cannoli tĂ©szta
⭕ 1 ek. Porcukor a szóráshoz
⭕ 1 tk. KakaĂłpor a dĂ­szĂ­tĂ©shez

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy tĂĄlban keverd simĂĄra a ricottĂĄt, mascarponĂ©t, cukrot Ă©s a vanĂ­liakivonatot. Tipp: A mascarpone legyen szobahƑmĂ©rsĂ©kletƱ, Ă­gy könnyebben keveredik a krĂ©mbe.

    A ricottĂĄt elƑzƑleg lecsepegtetheted, hogy ne legyen tĂșl vizes a krĂ©m.

    2

    Add hozzĂĄ a kakaĂłport, majd a kĂĄvĂ©val meglocsolt piskĂłtamorzsĂĄt, Ă©s Ăłvatosan keverd össze. Tipp: ne keverd tĂșl, hogy a morzsa ne ĂĄzzon el teljesen, hanem csak finoman oldĂłdjon el.

    A piskĂłtamorzsĂĄt elƑre is elkĂ©szĂ­theted, Ă©s lĂ©gmentesen zĂĄrĂłdĂł edĂ©nyben tĂĄrolhatod.

    3

    A krémet kanalazd habzsåkba, és hƱtsd 20 percen åt. Tipp: így szebben adagolható és sƱrƱbb, stabilabb tölteléket kapsz.

    Ha nincs habzsákod, használhatsz egy erƑs zacskót, aminek levágod a sarkát.

    4

    Töltsd meg a cannoli hĂ©jakat a tiramisu krĂ©mmel mindkĂ©t vĂ©gĂ©rƑl. Tipp: csak tĂĄlalĂĄs elƑtt töltsd meg, hogy a hĂ©j ropogĂłs maradjon.

    A cannoli héjakat készen is megvåsårolhatod.

    5

    SzĂłrj rĂĄ porcukrot, majd hintsd meg finoman kakaĂłporral. Tipp: hasznĂĄlj teaszƱrƑt a szĂ©p, egyenletes szĂłrĂĄshoz.

    A porcukrot Ă©s a kakaĂłport is szitĂĄn keresztĂŒl szĂłrd a cannoli tetejĂ©re.

    6

    Tålald rusztikus tånyéron egy adag eszpresszó vagy habos cappuccino mellett. Tipp: díszítheted kåvébabbal vagy minimålis piskótamorzsåval a tånyéron.

    A cannolit kínålhatod egy pohår édes borral is.