Készítsd elő a hozzávalókat. A mandulalisztet és a porcukrot egy tálban szitáld át, hogy ne maradjanak csomók.
A mandulaliszt és a porcukor átszitálása elengedhetetlen a sima macaron felület eléréséhez.
Verj kemény habot a tojásfehérjéből, majd fokozatosan add hozzá a kristálycukrot. A habnak szilárdnak kell lennie, és a csúcsoknak meg kell maradniuk.
A tojásfehérje legyen szobahőmérsékletű, és zsírtalan edényben verd fel. Egy csipet só hozzáadásával könnyebben kemény habot kapsz.
Óvatosan keverd bele a mandulalisztet és a porcukrot a tojásfehérjébe. Az elegyet ne keverd túl, hogy megőrizze a habosságát.
A keverést alulról felfelé, körkörös mozdulatokkal végezd, hogy a hab ne törjön össze. A cél egy lágyan folyó, de mégis tartást adó tészta.
Habzsákba töltsd a tésztát, majd formázz kis korongokat egy sütőpapírral bélelt tepsire.
Használj sablont a sütőpapír alatt, hogy egyforma méretű korongokat kapj. A habzsákot tartsd függőlegesen, és egyenletes nyomással adagold a tésztát.
Hagyd a tésztát pihenni 30 percig, hogy megszilárduljon a teteje, mielőtt a sütőbe teszed.
A pihentetés alatt a macaronok tetején egy vékony hártya képződik, ami elengedhetetlen a jellegzetes 'talp' kialakulásához. Ellenőrizd, hogy a felületük matt-e, mielőtt sütni kezded.
Közben előmelegítjük a sütőt 150°C-ra. Süsd a macaront 12-15 percig, majd hagyd teljesen kihűlni.
A sütési idő sütőtől függően változhat. Figyeld a macaronokat, és ha a 'talp' kialakult, és a tetejük nem barnul, akkor jók. Hagyd a sütőben kihűlni, enyhén nyitott ajtónál.
A tiramisu krémet készítsd el: a mascarpone sajtot keverd össze a tejszínnel, majd egy keverőedényben verd habbá.
A mascarpone és a tejszín legyen hideg, hogy könnyebben habosodjon. Ne verd túl, mert kicsapódhat.
A kávét melegítsd fel, és hagyd lehűlni. Az elkészült kávéba mártsd bele a kihűlt macaronok egyik felét, majd töltsd meg a tiramisu krémmel.
A kávéba mártás előtt győződj meg róla, hogy a kávé teljesen kihűlt, különben eláztatja a macaronokat. Csak a macaronok egyik felét mártsd bele a kávéba.
Zárd össze a két macaron felét, majd tedd a kész macaronokat hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek, legalább 1-2 órára.
A hűtés segít az ízeknek összeérni, és a macaronok állaga is javul.
Tálalás előtt szórj egy kis kakaóport a macaronok tetejére.
A kakaóport közvetlenül tálalás előtt szórd rá, hogy ne ázzon el.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.