Tiramisu macaron

Tiramisu macaron

A tiramisu egy klasszikus olasz desszert, amely az 1960-as években vált népszerűvé. A kávé és a mascarpone kombinációja a tiramisut az egyik legismertebb desszertté tette. A tiramisu macaron a francia édesség hagyományos formáját ötvözi a tiramisu ízvilágával, így egy igazán különleges desszertet kínál, amely a kávé és a mascarpone ízének tökéletes harmóniáját hozza el.

Előkészület 40 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 55 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
150 g Mandulaliszt
150 g Porcukor
100 g Tojásfehérje
50 g Kristálycukor
250 g Mascarpone sajt
100 ml Tejszín
30 ml Kávé
10 g Kakaópor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő a hozzávalókat. A mandulalisztet és a porcukrot egy tálban szitáld át, hogy ne maradjanak csomók.

    A mandulaliszt és a porcukor átszitálása elengedhetetlen a sima macaron felület eléréséhez.

    2

    Verj kemény habot a tojásfehérjéből, majd fokozatosan add hozzá a kristálycukrot. A habnak szilárdnak kell lennie, és a csúcsoknak meg kell maradniuk.

    A tojásfehérje legyen szobahőmérsékletű, és zsírtalan edényben verd fel. Egy csipet só hozzáadásával könnyebben kemény habot kapsz.

    3

    Óvatosan keverd bele a mandulalisztet és a porcukrot a tojásfehérjébe. Az elegyet ne keverd túl, hogy megőrizze a habosságát.

    A keverést alulról felfelé, körkörös mozdulatokkal végezd, hogy a hab ne törjön össze. A cél egy lágyan folyó, de mégis tartást adó tészta.

    4

    Habzsákba töltsd a tésztát, majd formázz kis korongokat egy sütőpapírral bélelt tepsire.

    Használj sablont a sütőpapír alatt, hogy egyforma méretű korongokat kapj. A habzsákot tartsd függőlegesen, és egyenletes nyomással adagold a tésztát.

    5

    Hagyd a tésztát pihenni 30 percig, hogy megszilárduljon a teteje, mielőtt a sütőbe teszed.

    A pihentetés alatt a macaronok tetején egy vékony hártya képződik, ami elengedhetetlen a jellegzetes 'talp' kialakulásához. Ellenőrizd, hogy a felületük matt-e, mielőtt sütni kezded.

    6

    Közben előmelegítjük a sütőt 150°C-ra. Süsd a macaront 12-15 percig, majd hagyd teljesen kihűlni.

    A sütési idő sütőtől függően változhat. Figyeld a macaronokat, és ha a 'talp' kialakult, és a tetejük nem barnul, akkor jók. Hagyd a sütőben kihűlni, enyhén nyitott ajtónál.

    7

    A tiramisu krémet készítsd el: a mascarpone sajtot keverd össze a tejszínnel, majd egy keverőedényben verd habbá.

    A mascarpone és a tejszín legyen hideg, hogy könnyebben habosodjon. Ne verd túl, mert kicsapódhat.

    8

    A kávét melegítsd fel, és hagyd lehűlni. Az elkészült kávéba mártsd bele a kihűlt macaronok egyik felét, majd töltsd meg a tiramisu krémmel.

    A kávéba mártás előtt győződj meg róla, hogy a kávé teljesen kihűlt, különben eláztatja a macaronokat. Csak a macaronok egyik felét mártsd bele a kávéba.

    9

    Zárd össze a két macaron felét, majd tedd a kész macaronokat hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek, legalább 1-2 órára.

    A hűtés segít az ízeknek összeérni, és a macaronok állaga is javul.

    10

    Tálalás előtt szórj egy kis kakaóport a macaronok tetejére.

    A kakaóport közvetlenül tálalás előtt szórd rá, hogy ne ázzon el.