Tiramisu ravioli tálalva

Tiramisu ravioli

A tiramisu ravioli egy igazán egyedi desszert, amely az olasz konyha két klasszikus elemét ötvözi: a tiramisut és a házi raviolit. A lágy mascarpone, az aromás eszpresszó és az Amaretto likőr kifinomult ízvilágot kölcsönöz ennek a különleges édességnek. A raviolit hagyományosan főzik, majd egy vajban átpirított bevonattal teszik még ízletesebbé. Ez a desszert tökéletes választás egy elegáns vacsora befejezésére, és egy csésze eszpresszóval tálalva még teljesebbé válik az élmény.

Előkészület 40 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 50 perc
590 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Liszt
2 db Tojás
20 ml Víz
1 csipet
100 g Mascarpone
30 g Porcukor
1 tk. Vanília kivonat
30 ml Eszpresszó kávé
10 g Kakaópor
20 ml Amaretto likőr
30 g Olvasztott vaj
50 g Reszelt étcsokoládé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Szitáld át a lisztet egy nagy tálba, adj hozzá egy csipet sót, majd készíts a közepébe egy mélyedést. Üsd bele a tojásokat, és lassan dolgozd össze a tésztát. Szükség szerint adj hozzá egy kevés vizet, hogy rugalmas legyen.

    A liszt átszitálása biztosítja, hogy ne legyenek benne csomók, és a tészta simább lesz. A víz mennyisége a liszt minőségétől függően változhat.

    2

    Gyúrd a tésztát legalább 10 percig, amíg sima és elasztikus lesz. Csomagold fóliába és hagyd pihenni 30 percig.

    A tészta alapos gyúrása elengedhetetlen a megfelelő állag eléréséhez. A pihentetés alatt a gluténszálak ellazulnak, így könnyebb lesz nyújtani.

    3

    A töltelékhez keverd össze a mascarponét, a porcukrot, a vanília kivonatot, az eszpresszó kávét és az Amaretto likőrt, hogy krémes állagot kapj.

    A töltelék hozzávalóit alaposan keverd össze, hogy egyenletes legyen az íze. Az Amaretto likőr helyett használhatsz mandula aromát is.

    4

    Nyújtsd ki a tésztát vékonyra, majd egyenletesen kanalazz kis adagokat a töltelékből az egyik felére, megfelelő távolságban egymástól.

    A tésztát minél vékonyabbra nyújtsd, hogy a ravioli ne legyen túl vastag. A töltelék adagolásánál ügyelj arra, hogy egyforma mennyiség kerüljön minden ravioliba.

    5

    Hajtsd rá a tészta másik felét, majd egy derelyevágóval vagy késsel vágd ki a raviolikat. A széleket jól nyomkodd össze, hogy ne folyjon ki a töltelék főzés közben.

    A széleket alaposan nyomkodd össze, hogy a töltelék ne folyjon ki főzés közben. Használhatsz egy villát is a szélek lezárásához.

    6

    Forralj egy nagy lábosban vizet, és enyhén sózd meg. Dobd bele a raviolikat, majd főzd őket 3-4 percig, amíg fel nem jönnek a víz tetejére.

    A raviolikat kis adagokban főzd, hogy ne ragadjanak össze. Amikor feljönnek a víz tetejére, már megfőttek.

    7

    Szűrd le a raviolikat, majd egy serpenyőben olvaszd meg a vajat, és óvatosan forgasd át benne a tésztát, hogy enyhén karamellizálódjon.

    A vajat ne hevítsd túl, mert megéghet. A raviolikat óvatosan forgasd át, hogy ne törjenek össze.

    8

    Tálaláskor szórd meg kakaóporral és reszelt étcsokoládéval, majd fogyaszd melegen!

    A kakaóport és a csokoládét közvetlenül tálalás előtt szórd rá, hogy ne ázzanak el. Díszítheted friss mentával is.