Tirokafteri gluténmentes változatban, friss fűszerekkel tálalva

Tirokafteri gluténmentes változatban

A tirókafteri egy hagyományos görög étel, amelyet joghurttal, fetával és fűszerekkel készítenek. A gluténmentes változata ugyanúgy finom és krémes, mint a hagyományos, de azok is élvezhetik, akik gluténérzékenyek. A joghurt és a feta különleges frissítő ízt ad, míg a friss fűszerek, mint a koriander és a menta, gazdagítják a tirókafteri ízét, így egy igazán ínycsiklandó étkezést eredményeznek.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 40 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Feta sajt
150 ml Joghurt
2 ek. Olívaolaj
3 g Fokhagyma
1 ek. Friss citromlé
1 csipet Tengeri só
0.5 tk. Friss bors
2 ek. Friss petrezselyem
1 ek. Friss mentalevél
1 tk. Piros paprika

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A feta sajtot morzsold össze egy tálban. A legjobb, ha krémes textúrájúra dolgozod el.

    Ha krémesebbre szeretnéd, használd a fétát szobahőmérsékleten, így könnyebben elolvad és keveredik.

    2

    Add hozzá a joghurtot, olívaolajat, citromlevet, sót és borsot. Keverd össze, amíg sima krémet nem kapsz.

    A joghurt frissíti a keveréket és segít, hogy könnyebben kenhető legyen a tirókafteri.

    3

    Apróra vágd a fokhagymát, a petrezselymet és a mentalevelet, majd add hozzá a keverékhez.

    A friss fűszerek adnak egy különleges ízt és aromát a tirókafterinek.

    4

    Keverd jól össze az összes hozzávalót, amíg egyenletes, sima krémet nem kapsz.

    Ne aggódj, ha a keverék kicsit vastagabb lesz, mivel a gluténmentes változat kicsit sűrűbb lehet.

    5

    Szórd meg piros paprikával, és hűtsd le legalább 30 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A paprikát tálalás előtt szórd rá, hogy frissebb maradjon, és szép színt adjon.