Tirokafteri petrezselyemmel, friss joghurttal és feta sajttal

Tirokafteri petrezselyemmel

A Tirokafteri egy hagyományos görög étel, amely általában mártogatósként kerül az asztalra. A recept egyszerű, de ízletes, és könnyedén elkészíthető. A tirokafteri friss joghurtból, feta sajtból és fokhagymából készül, amit különböző fűszerekkel, mint például petrezselyem és oregánó, ízesítenek. A petrezselyem hozzáadása a hagyományos recepthez egy friss, zöld ízt ad, amely kiemeli a sajt ízét. Az étel tökéletes választás egy könnyű előételnek, vagy egy friss, egészséges mártogatósnak.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Feta sajt
100 g Joghurtszósz
1 csokor Friss petrezselyem
1 tk. Oregánó
2 szegfű Fokhagyma
1 ek. Friss citromlé
2 ek. Olívaolaj
1 csipet Friss bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A feta sajtot morzsoljuk össze egy tálban, majd adjuk hozzá a joghurtot és az olívaolajat.

    A feta sajt lehetőleg ne legyen túl sós, különben a szósz túl sós lesz. Használj friss, krémes fetát.

    2

    Az apróra vágott fokhagymát és petrezselymet is keverd a feta keverékhez, majd adj hozzá egy kevés oregánót és citromlevet.

    A fokhagyma mennyiségét ízlés szerint változtathatod, ha nem szereted túl erősen, kevesebb is elég.

    3

    Jól keverd össze az összes hozzávalót, amíg egy sima és krémes állagot nem kapsz.

    Ha túl sűrűnek találod, adj hozzá még egy kis joghurtot vagy olívaolajat, hogy könnyebben keverhető legyen.

    4

    A kész tirokafterit szórjuk meg friss borssal és tálaljuk frissen vágott petrezselyemmel.

    A petrezselyem frissessége és illata kiemeli a sajt ízét, így fontos, hogy ne hagyd el.