Tirokafteri sült piros paprikával, gazdag feta sajtkrém tálalva pita kenyérrel és zöldségekkel

Tirokafteri sült piros paprikával

A tirokafteri a görög konyha egyik legnépszerűbb előétele, amely friss feta sajtból, chili paprikából és fokhagymából készül. A sült piros paprika hozzáadásával egy különleges, füstös ízvilágot kap, ami tökéletesen passzol a krémes feta sajthoz.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Feta sajt
1 db Piros chili paprika
3 ek. Olívaolaj
1 ek. Citromlé
2 gerezd Fokhagyma
1 csipet
0.5 tk. Frissen őrölt bors
2 db Piros paprika

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A feta sajtot törd össze egy villával, vagy aprítsd fel apró darabokra.

    A sajt frissessége nagyon fontos, válaszd a jó minőségű feta sajtot.

    2

    A piros chili paprikát vágd apróra. Ha nem szeretnéd túl csípősre, távolítsd el a magját.

    A chili mennyiségét igény szerint változtathatod, ha nem szereted túl erősen, kezd kevesebbel.

    3

    A piros paprikákat süsd meg grillen vagy sütőben, majd húzd le a héját és vágd apróra.

    A sült paprika hozzáadása gazdag, füstös ízt ad a tirokafterinek.

    4

    A fokhagymát apróra vágd vagy reszeld le.

    Ha jobban szereted, finomabb ízű lesz, ha a fokhagymát is reszelt formában adod hozzá.

    5

    Egy keverőtálban kombináld a feta sajtot, a chili paprikát, a fokhagymát, olívaolajat, citromlevet, sót és borsot.

    A citromlé segít kiegyensúlyozni a sajt és a chili erőteljes ízét.

    6

    Keverd jól össze, amíg sima, krémes állagot nem kapsz.

    Ha sűrűnek találod, egy kevés extra olívaolajjal könnyítheted a textúrát.

    7

    Tálald friss pita kenyérrel vagy zöldségekkel, például uborkával és paradicsommal.

    A tirokafteri nagyszerűen passzol grillezett zöldségekhez is.