Tirokafteri vegán változatban, gazdag vegán sajtkrém tálalva pita kenyérrel és zöldségekkel

Tirokafteri vegán változatban

A tirokafteri vegán változata ugyanazokat az ízeket biztosít, mint az eredeti, de minden összetevő növényi alapú. A vegán feta és a friss chili paprikák egy különleges, frissítő mártogatós élményt biztosítanak, amit mindenki élvezhet.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Vegán feta sajt
3 ek. Olívaolaj
1 ek. Citromlé
2 gerezd Fokhagyma
1 csipet
0.5 tk. Frissen őrölt bors
1 db Piros chili paprika

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A vegán feta sajtot törd össze egy villával, vagy aprítsd fel apró darabokra.

    A vegán sajtok textúrája változó lehet, válassz krémesebb sajtokat a simább állagért.

    2

    A piros chili paprikát vágd apróra. Ha nem szeretnéd túl csípősre, távolítsd el a magját.

    A chili mennyiségét igény szerint változtathatod, ha nem szereted túl erősen, kezd kevesebbel.

    3

    A fokhagymát apróra vágd vagy reszeld le.

    A fokhagymát reszelve könnyebben elveheted az ízét a krémes vegán sajtban.

    4

    Egy keverőtálban kombináld a vegán feta sajtot, a chili paprikát, a fokhagymát, olívaolajat, citromlevet, sót és borsot.

    A citromlé segít egyensúlyba hozni a krémes sajt ízét és frissíti az ételt.

    5

    Keverd jól össze, amíg sima, krémes állagot nem kapsz.

    Ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet vagy több olívaolajat a kívánt textúra eléréséhez.

    6

    Tálald friss pita kenyérrel vagy zöldségekkel, például uborkával és paradicsommal.

    A tirokafteri vegán változata remekül passzol grillezett zöldségekkel és salátákkal.