Egy közepes lábosban keverd össze a tejszínt, tejet és kristálycukrot. Melegítsd közepes lángon, és kevergesd folyamatosan, amíg a cukor teljesen feloldódik. Ne forrald!
Fontos, hogy ne forrald fel a keveréket, mert a tejszín kicsapódhat. Csak addig melegítsd, amíg a cukor teljesen feloldódik.
Add hozzá az apróra tört Toblerone csokoládét, és kevergesd, amíg teljesen felolvad. Tipp: kisebb darabokra vágva gyorsabban olvad el, és jobban elkeveredik az alapban.
A Toblerone csokoládét apró darabokra vágva könnyebben és gyorsabban elolvad a meleg tejszínes keverékben. Ügyelj, hogy ne égjen le az alja.
Vedd le a tűzről, add hozzá a vaníliakivonatot, és keverd el. Hűtsd szobahőmérsékletűre, majd tedd a hűtőbe legalább 3 órára, vagy egy éjszakára. A hideg alap biztosítja a selymes textúrát.
A hűtési idő fontos a fagylalt textúrája szempontjából. Ha sietsz, tedd a keveréket jeges vízfürdőbe, hogy gyorsabban lehűljön.
Töltsd a lehűtött keveréket fagylaltgépbe, és dolgozd fel a gép utasításai szerint. Fagylaltgép nélkül: öntsd lapos edénybe, fagyaszd és keverd át 30 percenként 3-4 órán keresztül.
Fagylaltgép nélkül is készíthetsz finom fagylaltot, de a rendszeres átkeverés elengedhetetlen a jégkristályok elkerülése érdekében.
Amikor a fagylalt kezd megszilárdulni, keverd bele az aprított étcsokoládét. Tipp: ne keverd túl, hogy a csokidarabok szépen eloszoljanak, de ne olvadjanak el teljesen.
A csokoládét csak óvatosan keverd bele, hogy a darabok megmaradjanak és ne olvadjanak el teljesen. Ez adja a fagylalt különleges textúráját.
Tedd vissza a fagylaltot a fagyasztóba 1-2 órára. Tálalás előtt hagyd szobahőmérsékleten 5-10 percig állni, hogy könnyen kanalazható legyen és az ízek jobban érvényesüljenek.
A fagylaltot fagyasztás után érdemes egy kicsit pihentetni szobahőmérsékleten, hogy könnyebben lehessen kanalazni és az ízek jobban kiérezhetők legyenek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.