Toblerone Ice Cream fagylalt tálalva

Toblerone Ice Cream

A Toblerone Ice Cream a világhírű svájci csokoládé különleges ízvilágát hozza el egy selymesen krémes fagylalt formájában. Az ikonikus méz-nougátos csokoládé jellegzetes háromszögformája inspirálta ezt a házi jégkrémet, amelyben a tejcsoki és a mandula aromája tökéletesen érvényesül. A Toblerone egyedisége miatt a fagylalt is prémium élményt nyújt, különösen, ha gondosan megőriztük a csokidarabokat az adagolásnál. A recept titka a csokoládé teljes olvasztása az alapban és az étcsokoládé hozzáadása csak a fagyasztás végén. Ez a fagylalt ideális választás ünnepekre, nyári délutánokra, vagy bármikor, amikor igazán különleges édességre vágyunk. Tipp: ha extrázni szeretnéd, tálaláskor reszelhetsz még egy kevés Toblerone-t a tetejére – de csak mellé, nem a fagyira, hogy ne olvadjon el azonnal!

Előkészület 25 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 35 perc
1980 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
400 ml Tejszín
200 ml Teljes tej
100 g Kristálycukor
1 tk. Vaníliakivonat
120 g Toblerone csokoládé (apró darabokra törve)
60 g Étcsokoládé (reszelt vagy aprított)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy közepes lábosban keverd össze a tejszínt, tejet és kristálycukrot. Melegítsd közepes lángon, és kevergesd folyamatosan, amíg a cukor teljesen feloldódik. Ne forrald!

    Fontos, hogy ne forrald fel a keveréket, mert a tejszín kicsapódhat. Csak addig melegítsd, amíg a cukor teljesen feloldódik.

    2

    Add hozzá az apróra tört Toblerone csokoládét, és kevergesd, amíg teljesen felolvad. Tipp: kisebb darabokra vágva gyorsabban olvad el, és jobban elkeveredik az alapban.

    A Toblerone csokoládét apró darabokra vágva könnyebben és gyorsabban elolvad a meleg tejszínes keverékben. Ügyelj, hogy ne égjen le az alja.

    3

    Vedd le a tűzről, add hozzá a vaníliakivonatot, és keverd el. Hűtsd szobahőmérsékletűre, majd tedd a hűtőbe legalább 3 órára, vagy egy éjszakára. A hideg alap biztosítja a selymes textúrát.

    A hűtési idő fontos a fagylalt textúrája szempontjából. Ha sietsz, tedd a keveréket jeges vízfürdőbe, hogy gyorsabban lehűljön.

    4

    Töltsd a lehűtött keveréket fagylaltgépbe, és dolgozd fel a gép utasításai szerint. Fagylaltgép nélkül: öntsd lapos edénybe, fagyaszd és keverd át 30 percenként 3-4 órán keresztül.

    Fagylaltgép nélkül is készíthetsz finom fagylaltot, de a rendszeres átkeverés elengedhetetlen a jégkristályok elkerülése érdekében.

    5

    Amikor a fagylalt kezd megszilárdulni, keverd bele az aprított étcsokoládét. Tipp: ne keverd túl, hogy a csokidarabok szépen eloszoljanak, de ne olvadjanak el teljesen.

    A csokoládét csak óvatosan keverd bele, hogy a darabok megmaradjanak és ne olvadjanak el teljesen. Ez adja a fagylalt különleges textúráját.

    6

    Tedd vissza a fagylaltot a fagyasztóba 1-2 órára. Tálalás előtt hagyd szobahőmérsékleten 5-10 percig állni, hogy könnyen kanalazható legyen és az ízek jobban érvényesüljenek.

    A fagylaltot fagyasztás után érdemes egy kicsit pihentetni szobahőmérsékleten, hogy könnyebben lehessen kanalazni és az ízek jobban kiérezhetők legyenek.