Tofu rántottás rizs tálalva

Tofu rántottás rizs

A tofu rántottás rizs egy egyszerű, de nagyszerű ázsiai ihletésű étel, amely tele van fehérjével és ízekkel. Az ázsiai konyha egyik alapétele a sült rizs, amelyet számos módon variálhatunk. A tofu kiváló alternatívája a húsnak, és tökéletesen felszívja a szójaszósz és szezámolaj ízeit. A tofu rántottás rizs kiváló választás egy gyors, mégis tápláló étkezéshez. A pirított tofu ropogós textúrát ad az ételnek, míg a tojás lágyabbá és gazdagabbá teszi az ízeket. Ha vegetáriánus vagy, ez egy remek fehérjedús opció, amelyet könnyedén elkészíthetsz otthon. Tálaláskor friss újhagymával szórjuk meg, hogy egy kis ropogós textúrát és extra ízt adjunk az ételnek. Ez a recept ideális egy gyors ebédre vagy vacsorára, amely garantáltan laktató és ízletes!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Jázmin rizs
150 g Tofu
2 db Tojás
20 ml Szójaszósz
10 ml Szezámolaj
1 szál Újhagyma
1 gerezd Fokhagyma
1 db Vöröshagyma
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Mosd át alaposan a jázmin rizst hideg vízben, amíg a víz tiszta nem lesz, hogy a felesleges keményítőt eltávolítsd. Ez segít abban, hogy a rizs pergősebb legyen.

    A rizs átmosása kulcsfontosságú a pergősebb végeredményhez. Ne sajnáld az időt, öblítsd addig, amíg a víz teljesen tiszta nem lesz.

    2

    Egy közepes lábosban forralj fel 400 ml vizet, majd adj hozzá egy csipet sót és a rizst. Lassú tűzön, fedő alatt főzd, amíg a víz teljesen felszívódik.

    A rizs főzésénél ne emeld fel a fedőt, mert a gőz távozik és a rizs nem fog megfelelően megfőni. Ha a víz elfőtt, hagyd még 10 percig állni a fedő alatt, mielőtt megkevernéd.

    3

    Amíg a rizs fő, aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát, majd vágd az újhagymát vékony karikákra.

    Érdemes előkészíteni a hozzávalókat, amíg a rizs fő, így időt spórolsz.

    4

    A tofut morzsold szét egy tálban, hogy apró darabos állagot kapj. Ha szeretnéd, enyhén nyomkodd ki a felesleges nedvességet.

    A tofu nedvességének kinyomkodása segít abban, hogy jobban megpiruljon a serpenyőben.

    5

    Egy serpenyőben melegítsd fel a szezámolajat, és pirítsd meg a vöröshagymát közepes lángon, amíg üveges lesz. Add hozzá a fokhagymát, és pirítsd további 1 percig.

    A szezámolaj intenzív ízt ad az ételnek, de ha nincs, helyettesítheted más növényi olajjal is.

    6

    Dobd hozzá a morzsolt tofut, majd folyamatos keverés mellett pirítsd 5-7 percig, amíg enyhén aranybarnára sül.

    A tofut ne hagyd magára a serpenyőben, mert könnyen leéghet. Folyamatosan kevergetve pirítsd.

    7

    Üsd bele a tojásokat a serpenyő egyik oldalára, és süsd meg őket, miközben folyamatosan kevered. Ha már megszilárdult, keverd össze a tofuval.

    A tojásokat ne süsd túl, mert kemények lesznek. Fontos, hogy folyamatosan kevergesd, hogy szép rántotta állagot kapj.

    8

    Add hozzá a megfőtt rizst, majd locsold meg szójaszósszal. Keverd jól össze, hogy az ízek egyenletesen eloszoljanak.

    A szójaszószt óvatosan adagold, mert könnyen túlsózhatod az ételt.

    9

    Szórd meg friss újhagymával tálalás előtt, hogy frissességet és ropogósságot adjon az ételnek.

    Az újhagymát ne főzd bele az ételbe, mert elveszti a frissességét. Csak tálalás előtt szórd rá.