Tofu Taco fűszeres pirított tofuval, korianderrel és friss zöldségekkel

Tofu Taco

A Tofu Taco egy tápláló és ízletes alternatíva a hagyományos mexikói tacóknak, amelyet növényi alapú étrendet követők is élvezhetnek. A tofu kiváló fehérjeforrás, és ha megfelelően fűszerezzük és pirítjuk, csodálatosan ropogós és ízgazdag tölteléket kapunk. A szójaszósz és a füstölt paprika mélységet ad az ízének, míg a friss zöldségek és az avokádó tökéletes kiegészítői ennek az egészséges és könnyen elkészíthető tacónak. Ez a fogás tökéletes választás mindazok számára, akik valami újat és izgalmasat szeretnének kipróbálni a mexikói konyhában.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
520 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Kemény tofu
30 ml Olívaolaj
30 ml Szójaszósz
3 gerezd Fokhagyma
1 db Vöröshagyma
1 tk. Őrölt római kömény
1 tk. Füstölt paprika
0.5 tk. Chilipehely
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
10 db Kis kukorica tortilla
1 db Piros hagyma
10 g Friss koriander
2 db Lime
1 db Avokádó
150 g Paradicsom
100 g Vörös káposzta (vékonyra szeletelve)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A tofut nyomkodd ki egy konyharuha segítségével, majd morzsold apró darabokra.

    A tofu minél alaposabb kinyomkodása segít abban, hogy a pirítás során ropogósabb legyen.

    2

    Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, és pirítsd meg az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát.

    Ne pirítsd túl a hagymát és a fokhagymát, mert megéghetnek és keserű ízt adhatnak.

    3

    Add hozzá a morzsolt tofut, és pirítsd közepes lángon 8-10 percig, amíg enyhén aranybarna lesz.

    Időnként keverd meg, hogy egyenletesen piruljon a tofu, és ne ragadjon le.

    4

    Öntsd hozzá a szójaszószt, és fűszerezd római köménnyel, füstölt paprikával, chilipehellyel, sóval és fekete borssal. Keverd jól össze, és pirítsd további 3-4 percig.

    Kóstold meg, és ízlés szerint adj hozzá több fűszert. A chilipehely mennyiségét a kívánt csípősséghez igazítsd.

    5

    A kukorica tortillákat enyhén pirítsd meg egy száraz serpenyőben, hogy rugalmasak maradjanak.

    Vigyázz, hogy ne égesd meg a tortillákat. Csak addig pirítsd, amíg éppen elkezd megbarnulni.

    6

    Tálald a tortillákon a fűszeres pirított tofut, majd szórd meg apróra vágott piros hagymával, friss korianderrel és vékonyra szeletelt vörös káposztával.

    A feltéteket tetszés szerint variálhatod. Használhatsz például reszelt sajtot, salsát vagy tejfölt is.

    7

    Adj hozzá frissen szeletelt avokádót és kockázott paradicsomot. Kínáld lime szeletekkel, hogy mindenki frissen facsarhasson rá lime levet.

    A lime leve frissességet kölcsönöz a tacónak. Ha nincs lime-od, használhatsz citromot is.