A tofut tedd egy tálba, és pépesítsd villával vagy botmixerrel, hogy sima, krémes állagot kapj.
Ha a tofu túl vizes, érdemes egy papírtörlőn leitatni, hogy ne legyen túl híg a krém.
Add hozzá a joghurtot, mézet és vaníliás kivonatot, majd keverd jól össze, hogy egységes, selymes állagot kapj.
A méz és a vanília finom édességet ad a tofus krémnek, de ha cukormentes változatot szeretnél, használhatsz steviát vagy egyéb édesítőszert.
A fagyasztott bogyós gyümölcsöket pürésítsd, majd tedd félre, hogy egy kis friss gyümölcsönt adjon az ételnek.
Ha friss bogyós gyümölcsöt használsz, akkor előtte érdemes kicsit összetörni őket, hogy könnyebben felszívódjon a püré.
Rétegezd a tofus keveréket, bogyós gyümölcspürét és granolát egy pohárban vagy tálkában. Kezd a tofus keverékkel, majd egy réteg pürével és granolával.
A rétegezésnél érdemes egy kis tért hagyni, hogy a gyümölcsök ne keveredjenek teljesen a krémmel.
Ismételd meg a rétegezést, és végül díszítsd friss menta levelekkel.
A menta frissessége és aromája jól kiegyensúlyozza a desszert édességét.
Tálald azonnal, vagy tedd hűtőbe egy kicsit, hogy még inkább összeérjenek az ízek.
Ha a desszertet előre elkészíted, a hűtés során az ízek még inkább összemosódnak, és krémesebb lesz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.