Tofuval készült sundae, egy tálban szép rétegezett tofu, bogyós gyümölcsök és granola

Tofuval készült sundae

A tofuval készült sundae egy egészséges és finom desszert, amely alternatívát kínál a hagyományos édességek helyett. A tofu, amely rendkívül tápláló és gazdag fehérjében, tökéletes alapot ad a selymes, krémes textúrához. Az édes méz és a friss bogyós gyümölcsök hozzáadásával egy könnyed, de mégis gazdag ízvilágot kapunk. A granola pedig extra ropogósságot ad a desszertnek, így minden falat egy igazi élvezet. Ez a sundae a vegán desszertek kedvelőinek is ideális választás, hiszen nem tartalmaz sem tojást, sem tejtermékeket.

Előkészület 15 perc
Elkészítés N/A
Teljes 15 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
300 g Tofu
150 g Joghurt
2 ek. Méz
1 tk. Vaníliás kivonat
100 g Fagyasztott bogyós gyümölcs
30 g Granola
4 db Menta levelek

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A tofut tedd egy tálba, és pépesítsd villával vagy botmixerrel, hogy sima, krémes állagot kapj.

    Ha a tofu túl vizes, érdemes egy papírtörlőn leitatni, hogy ne legyen túl híg a krém.

    2

    Add hozzá a joghurtot, mézet és vaníliás kivonatot, majd keverd jól össze, hogy egységes, selymes állagot kapj.

    A méz és a vanília finom édességet ad a tofus krémnek, de ha cukormentes változatot szeretnél, használhatsz steviát vagy egyéb édesítőszert.

    3

    A fagyasztott bogyós gyümölcsöket pürésítsd, majd tedd félre, hogy egy kis friss gyümölcsönt adjon az ételnek.

    Ha friss bogyós gyümölcsöt használsz, akkor előtte érdemes kicsit összetörni őket, hogy könnyebben felszívódjon a püré.

    4

    Rétegezd a tofus keveréket, bogyós gyümölcspürét és granolát egy pohárban vagy tálkában. Kezd a tofus keverékkel, majd egy réteg pürével és granolával.

    A rétegezésnél érdemes egy kis tért hagyni, hogy a gyümölcsök ne keveredjenek teljesen a krémmel.

    5

    Ismételd meg a rétegezést, és végül díszítsd friss menta levelekkel.

    A menta frissessége és aromája jól kiegyensúlyozza a desszert édességét.

    6

    Tálald azonnal, vagy tedd hűtőbe egy kicsit, hogy még inkább összeérjenek az ízek.

    Ha a desszertet előre elkészíted, a hűtés során az ízek még inkább összemosódnak, és krémesebb lesz.