A rizslisztet keverd el a vízzel, hogy egy sima tésztát kapj. A tésztát pihentesd fél óráig.
A pihentetés segít abban, hogy a tészta könnyebben kezelhető legyen.
A száraz gombát áztasd vízben 20 percig, majd vágd apróra. A tofut morzsold össze, hogy könnyen beleférjen a tésztába.
A gomba és a tofu keverése egy gazdag, ínycsiklandó tölteléket ad!
A fokhagymát vágd apróra, majd egy serpenyőben hevítsd fel a szezámolajat, és pirítsd meg a fokhagymát. Add hozzá a gombát és a tofut, és pirítsd 5 percig. Öntsd hozzá a szójaszószt és cukrot, keverd jól össze, majd vedd le a tűzről.
A szezámolaj kiemeli az ízeket, és egyedi aromát ad a tölteléknek.
A rizsszalmát áztasd vízben, hogy rugalmas legyen. Ezt követően vágd le a szélét, és formázz belőle egy kis kockát, majd tedd a tésztát a rizsszalmára.
A rizsszalma segít abban, hogy a zongzi ne ragadjon le a gőzölés alatt!
A tésztát töltsd meg a tofus gombás keverékkel, majd zárd le a rizsszalmát, és formázz belőle egy kis batyut.
Ne rakj túl sok tölteléket, hogy a zongzi ne szakadjon el a gőzölés közben!
A zongzikat gőzöld 30 percig, amíg a tészta teljesen átsül, és a töltelék is átveszi a finom ízeket.
A gőzölés segít abban, hogy a tészta puha és a töltelék ízes legyen!
Tálald a zongzikat friss korianderrel, és fogyaszd forrón.
A koriander frissessége tökéletesen kiegészíti az ízes tölteléket és a tésztát!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.