Tofuval készült zongzi gőzölve, friss korianderrel

Tofuval készült zongzi

A zongzi a kínai konyha hagyományos étke, amely különböző töltelékekkel készülhet. Eredetileg az év különböző ünnepeire készítettek zongzit, főként rizsből, húsokkal vagy zöldségekkel. A tofuval készült változat egy modern, vegetáriánus alternatíva, amely ízletes és tápláló. A gombával és szójaszósszal készült töltelék gazdag ízeket ad, miközben a rizsliszt tésztája puha és finom. A zongzi gőzölése biztosítja a tökéletes textúrát és ízt.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Gluténmentes rizsliszt
200 ml Víz
50 g Száraz gomba
200 g Tofu
1 ek. Fekete szójaszósz
1 ek. Szezámolaj
1 ek. Cukor
2 gerezd Fokhagyma
1 csokor Friss koriander
10 db Rizsszalma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizslisztet keverd el a vízzel, hogy egy sima tésztát kapj. A tésztát pihentesd fél óráig.

    A pihentetés segít abban, hogy a tészta könnyebben kezelhető legyen.

    2

    A száraz gombát áztasd vízben 20 percig, majd vágd apróra. A tofut morzsold össze, hogy könnyen beleférjen a tésztába.

    A gomba és a tofu keverése egy gazdag, ínycsiklandó tölteléket ad!

    3

    A fokhagymát vágd apróra, majd egy serpenyőben hevítsd fel a szezámolajat, és pirítsd meg a fokhagymát. Add hozzá a gombát és a tofut, és pirítsd 5 percig. Öntsd hozzá a szójaszószt és cukrot, keverd jól össze, majd vedd le a tűzről.

    A szezámolaj kiemeli az ízeket, és egyedi aromát ad a tölteléknek.

    4

    A rizsszalmát áztasd vízben, hogy rugalmas legyen. Ezt követően vágd le a szélét, és formázz belőle egy kis kockát, majd tedd a tésztát a rizsszalmára.

    A rizsszalma segít abban, hogy a zongzi ne ragadjon le a gőzölés alatt!

    5

    A tésztát töltsd meg a tofus gombás keverékkel, majd zárd le a rizsszalmát, és formázz belőle egy kis batyut.

    Ne rakj túl sok tölteléket, hogy a zongzi ne szakadjon el a gőzölés közben!

    6

    A zongzikat gőzöld 30 percig, amíg a tészta teljesen átsül, és a töltelék is átveszi a finom ízeket.

    A gőzölés segít abban, hogy a tészta puha és a töltelék ízes legyen!

    7

    Tálald a zongzikat friss korianderrel, és fogyaszd forrón.

    A koriander frissessége tökéletesen kiegészíti az ízes tölteléket és a tésztát!