Togarashi fűszeres csirke saláta avokádóval és lime-al

Togarashi salátával

A togarashi egy japán fűszerkeverék, amely különböző csípős, fűszeres és citrusos összetevőkből áll. Ez a recept egy könnyed, de ínycsiklandó ételt eredményez, amely friss zöldségekkel és csirkehússal van megbolondítva. A lime frissessége és a szezámmag extra ropogóssága mind hozzájárulnak a saláta különleges ízélményéhez. Az étel gyorsan elkészíthető, és ideális választás egy könnyű, mégis tápláló étkezéshez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Csirke mell filé
1 tk. Togarashi fűszerkeverék
2 ek. Olívaolaj
1 fej Jégsaláta
1 db Avokádó
1 db Sárgarépa
2 ek. Szezámmag
1 gerezd Fokhagyma
2 ek. Szójaszósz
1 db Lime

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirke mell filéket vágd vékony csíkokra, majd a togarashi fűszerkeverékkel és egy evőkanál olívaolajjal dörzsöld be.

    A fűszerek és olaj elősegítik, hogy a csirke ízletesebbé váljon és jól átsüljön.

    2

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és süsd meg a csirke csíkokat közepes hőmérsékleten, amíg aranybarna és átsült lesz, körülbelül 6-8 perc alatt.

    A csirke sütése közben figyelj, hogy ne süsd túl, mert akkor kemény lesz. Ha szükséges, több részletben süsd.

    3

    A salátát mosd meg, majd tépkedd kisebb darabokra. Az avokádót vágd félbe, távolítsd el a magját, és szeleteld fel.

    Az avokádó frissességét megőrizzük, ha közvetlenül a tálalás előtt szeleteljük.

    4

    A sárgarépát hámozd meg és vágd vékony szeletekre. Készítsd elő a salátát egy nagy tálban, összekeverve a salátát, avokádót és sárgarépát.

    A sárgarépa egy kis édeskés ízt ad a salátának, ami jól kiegészíti a csirke ízét.

    5

    A sült csirke csíkokat tedd a salátára. Szórd meg a szezámmaggal és locsold meg szójaszósszal.

    A szezámmag pörkölése a saláta tetején extra ropogós textúrát ad neki.

    6

    Facsarj lime levét a saláta tetejére, hogy friss és savanykás ízt adjon.

    A lime frissítő hatása segít kiemelni a fűszereket és a hús ízét.