A tökmagokat egy serpenyőben pirítsd meg közepes lángon, amíg enyhén aranybarnára nem sülnek.
Ügyelj arra, hogy ne égjenek meg, folyamatosan kevergesd őket, hogy egyenletesen piruljanak.
A lencsét főzd meg, amíg teljesen puha nem lesz. Ehhez tegyél egy lábasba annyi vizet, hogy ellepje, és főzd 15-20 percig.
A lencse főzéséhez hozzáadhatsz egy kis sót, hogy ízesebbé tedd a levét.
A fokhagymát apróra vágd, és a pirított tökmagokhoz add hozzá a korianderrel és a köménnyel.
A fokhagyma íze jobban érvényesül, ha frissen vágod fel.
A főtt lencsét keverd össze a pirított tökmaggal, majd öntsd hozzá a citromlevet, olívaolajat, és ízesítsd sóval és borssal.
Ha szeretnéd, egy kis extra citromhéjat is reszelhetsz hozzá, hogy még frissebb ízt kapj.
Alaposan keverd össze, és tálald friss korianderrel díszítve.
A koriander frissességet ad az ételnek, és szép színt is kölcsönöz a tálalásnak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.