Tok dal citromlével, friss és ínycsiklandó étkezés

Tok dal citromlével

A Tok dal egy hagyomĂĄnyos indiai Ă©tel, amelyet kĂŒlönbözƑ tĂ­pusĂș hĂŒvelyesekkel kĂ©szĂ­tenek. A lencse Ă©s tökmag kombinĂĄciĂłja kĂŒlönleges Ă©s tĂĄplĂĄlĂł Ă©telt ad, amelyet gyakran fƱszerekkel, mint a koriander Ă©s kömĂ©ny, Ă­zesĂ­tenek. A citromlĂ© frissĂ­tĂ©st ad az Ă©telnek, Ă©s egyensĂșlyozza a fƱszerek gazdag Ă­zĂ©t. Ez az Ă©tel remek vĂĄlasztĂĄs egĂ©szsĂ©ges Ă©tkezĂ©shez, Ă©s könnyen elkĂ©szĂ­thetƑ a hĂ©tköznapi Ă©tkezĂ©sekhez vagy egy kĂŒlönleges vacsorĂĄhoz.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 100 g Tökmag
⭕ 150 g Lencse
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 2 ek. Friss citromlĂ©
⭕ 1 ek. Olívaolaj
⭕ 1 tk. KömĂ©ny
⭕ 1 tk. Koriander
⭕ 1 csipet Só
⭕ 1 csipet Fekete bors

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A tökmagokat egy serpenyƑben pirĂ­tsd meg közepes lĂĄngon, amĂ­g enyhĂ©n aranybarnĂĄra nem sĂŒlnek.

    Ügyelj arra, hogy ne Ă©gjenek meg, folyamatosan kevergesd Ƒket, hogy egyenletesen piruljanak.

    2

    A lencsĂ©t fƑzd meg, amĂ­g teljesen puha nem lesz. Ehhez tegyĂ©l egy lĂĄbasba annyi vizet, hogy ellepje, Ă©s fƑzd 15-20 percig.

    A lencse fƑzĂ©sĂ©hez hozzĂĄadhatsz egy kis sĂłt, hogy Ă­zesebbĂ© tedd a levĂ©t.

    3

    A fokhagymåt apróra vågd, és a pirított tökmagokhoz add hozzå a korianderrel és a köménnyel.

    A fokhagyma Ă­ze jobban Ă©rvĂ©nyesĂŒl, ha frissen vĂĄgod fel.

    4

    A fƑtt lencsĂ©t keverd össze a pirĂ­tott tökmaggal, majd öntsd hozzĂĄ a citromlevet, olĂ­vaolajat, Ă©s Ă­zesĂ­tsd sĂłval Ă©s borssal.

    Ha szeretnéd, egy kis extra citromhéjat is reszelhetsz hozzå, hogy még frissebb ízt kapj.

    5

    Alaposan keverd össze, és tålald friss korianderrel díszítve.

    A koriander frissességet ad az ételnek, és szép színt is kölcsönöz a tålalåsnak.