Tok dal citromlével, friss és ínycsiklandó étkezés

Tok dal citromlével

A Tok dal egy hagyományos indiai étel, amelyet különböző típusú hüvelyesekkel készítenek. A lencse és tökmag kombinációja különleges és tápláló ételt ad, amelyet gyakran fűszerekkel, mint a koriander és kömény, ízesítenek. A citromlé frissítést ad az ételnek, és egyensúlyozza a fűszerek gazdag ízét. Ez az étel remek választás egészséges étkezéshez, és könnyen elkészíthető a hétköznapi étkezésekhez vagy egy különleges vacsorához.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
100 g Tökmag
150 g Lencse
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Friss citromlé
1 ek. Olívaolaj
1 tk. Kömény
1 tk. Koriander
1 csipet
1 csipet Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tökmagokat egy serpenyőben pirítsd meg közepes lángon, amíg enyhén aranybarnára nem sülnek.

    Ügyelj arra, hogy ne égjenek meg, folyamatosan kevergesd őket, hogy egyenletesen piruljanak.

    2

    A lencsét főzd meg, amíg teljesen puha nem lesz. Ehhez tegyél egy lábasba annyi vizet, hogy ellepje, és főzd 15-20 percig.

    A lencse főzéséhez hozzáadhatsz egy kis sót, hogy ízesebbé tedd a levét.

    3

    A fokhagymát apróra vágd, és a pirított tökmagokhoz add hozzá a korianderrel és a köménnyel.

    A fokhagyma íze jobban érvényesül, ha frissen vágod fel.

    4

    A főtt lencsét keverd össze a pirított tökmaggal, majd öntsd hozzá a citromlevet, olívaolajat, és ízesítsd sóval és borssal.

    Ha szeretnéd, egy kis extra citromhéjat is reszelhetsz hozzá, hogy még frissebb ízt kapj.

    5

    Alaposan keverd össze, és tálald friss korianderrel díszítve.

    A koriander frissességet ad az ételnek, és szép színt is kölcsönöz a tálalásnak.