A sárgaborsót alaposan öblítsd le, majd tedd egy fazékba, és főzd fel annyi vízben, hogy éppen ellepje. Főzd 20-25 percig, amíg megpuhul.
A sárgaborsó gyorsan fő, így ne hagyd túl sokáig a tűzön, hogy ne legyen pépes.
Amíg a borsó fő, a hagymát, fokhagymát és gyömbért apróra vágd.
A finomra aprított hagyma és fokhagyma még ínycsiklandóbbá teszi az ételt.
Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, majd pirítsd meg benne a hagymát, fokhagymát és gyömbért 3-4 percig, amíg üvegesek lesznek.
A gyömbér és fokhagyma egyedi, aromás ízt ad az ételnek.
Add hozzá a köményt, haldit és chili port, majd pirítsd tovább 1-2 percig, hogy a fűszerek kioldódjanak.
A fűszereket érdemes pirítani, hogy intenzívebb ízt kapjanak.
Ezután add hozzá a kókusztejet, és jól keverd össze. Hagyjuk pár percig főni, amíg a keverék egyenletesen összeér.
A kókusztej krémessé teszi az ételt, és segít egy gazdag, lágy ízvilágot kialakítani.
Amikor a borsó megfőtt, öntsd hozzá a kókuszos keveréket, és keverd össze. Főzd össze 5-7 percig, hogy minden jól összeérjen.
Ha túl sűrű lenne, egy kis vizet vagy több kókusztejet is hozzáadhatsz.
Tálald korianderlevelekkel díszítve, és ha szeretnéd, egy kis friss chili darabbal is feldobhatod.
A koriander frissességet ad, és a chili egy kis extra csípősséget biztosít.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.