Tok dal kókusztejjel, sárgaborsóval és korianderrel tálalva

Tok dal kókusztejjel

A Tok dal egy hagyományos indiai étel, amelyet különböző fűszerekkel és hüvelyesekkel készítenek. Eredetileg az indiai vidéki konyhákban főzték, mivel gazdag és tápláló étel. A kókusztej hozzáadásával az étel krémesebb lesz, és egyedi ízt ad a sárgaborsónak. A koriander és a chili a végén történő hozzáadása frissességet és egy kis extra pikantériát ad, így minden falat egy igazi ínycsiklandó élményt nyújt.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Törött sárgaborsó
400 ml Kókusztej
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 cm Friss gyömbér
1 tk. Kömény
0.5 tk. Haldi (kurkuma)
1 ek. Cilantro (koriander)
0.5 tk. Chili por
1 tk.
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A sárgaborsót alaposan öblítsd le, majd tedd egy fazékba, és főzd fel annyi vízben, hogy éppen ellepje. Főzd 20-25 percig, amíg megpuhul.

    A sárgaborsó gyorsan fő, így ne hagyd túl sokáig a tűzön, hogy ne legyen pépes.

    2

    Amíg a borsó fő, a hagymát, fokhagymát és gyömbért apróra vágd.

    A finomra aprított hagyma és fokhagyma még ínycsiklandóbbá teszi az ételt.

    3

    Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, majd pirítsd meg benne a hagymát, fokhagymát és gyömbért 3-4 percig, amíg üvegesek lesznek.

    A gyömbér és fokhagyma egyedi, aromás ízt ad az ételnek.

    4

    Add hozzá a köményt, haldit és chili port, majd pirítsd tovább 1-2 percig, hogy a fűszerek kioldódjanak.

    A fűszereket érdemes pirítani, hogy intenzívebb ízt kapjanak.

    5

    Ezután add hozzá a kókusztejet, és jól keverd össze. Hagyjuk pár percig főni, amíg a keverék egyenletesen összeér.

    A kókusztej krémessé teszi az ételt, és segít egy gazdag, lágy ízvilágot kialakítani.

    6

    Amikor a borsó megfőtt, öntsd hozzá a kókuszos keveréket, és keverd össze. Főzd össze 5-7 percig, hogy minden jól összeérjen.

    Ha túl sűrű lenne, egy kis vizet vagy több kókusztejet is hozzáadhatsz.

    7

    Tálald korianderlevelekkel díszítve, és ha szeretnéd, egy kis friss chili darabbal is feldobhatod.

    A koriander frissességet ad, és a chili egy kis extra csípősséget biztosít.