Tök Hotteok frissen tálalva fahéjas szezámmaggal

Tök Hotteok

A Hotteok egy híres koreai utcai étel, amelyet általában télen fogyasztanak, és számos különböző töltelékkel készítenek. A tökös változat különösen ínycsiklandó, mivel a tök édessége és a fahéjas szezámmagos töltelék tökéletes kombinációt alkot. A Hotteok a koreai konyha egyik legismertebb desszertje, amelyet az utcai árusok készítenek és árulnak. Az étel lényege, hogy az aranybarnára sült pufik belsejében egy édes és fűszeres töltelék található.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Tök
1 tk. Élesztő
250 g Liszt
1 ek. Cukor
150 ml Meleg víz
1 ek. Szezámmag
50 g Nádcukor
0.5 tk. Fahéj
2 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A tököt hámozd meg és reszeld le, majd tedd egy szűrőbe, hogy kinyomkodd belőle a felesleges levet.

    A tök levét fontos kinyomni, különben a tészta túl nedves lesz, és nehezebben formálható.

    2

    A lisztet keverd össze az élesztővel és a cukorral, majd adj hozzá meleg vizet. Keverd simára, és hagyd pihenni 15 percig, hogy a tészta kelni kezdjen.

    A meleg víz segíti az élesztőt, hogy gyorsabban aktiválódjon, így a tészta könnyebben kel.

    3

    Miután a tészta megkelt, add hozzá a reszelt tököt, és alaposan keverd össze, hogy a tök egyenletesen eloszoljon a tésztában.

    Ne ijedj meg, ha a tészta kissé ragacsos lesz a tök miatt, ez teljesen normális.

    4

    A tésztát oszd 8 egyenlő részre, és formálj belőlük kis golyókat. Ezután lapítsd ki őket kis korongokká.

    Ha a tésztát kissé lisztezed, könnyebben kezelheted, és nem ragad le a kezeden.

    5

    A nádcukrot keverd össze a szezámmaggal és a fahéjjal. Minden korong közepébe egy kis kanálnyi tölteléket tegyél, majd hajtsd össze őket, és formálj kis pufikat.

    A nádcukor és fahéj keveréke finom, édes ízt ad, és a szezámmag ropogós textúrát biztosít.

    6

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, majd süsd meg a pufikat mindkét oldalukon 3-4 percig, amíg aranybarnák és ropogósak lesznek.

    A pufi külseje legyen szép aranybarna, de ne süsd túl, mert akkor a töltelék túl kemény lesz.

    7

    Miután elkészültek, tálald őket melegen, és élvezd a finom tökös hotteokot.

    A hotteok a legfinomabbak frissen, melegen tálalva. Ha szeretnéd, egy kis mézet is kínálhatsz mellé.