Tokaji aszús parfé tálalva

Tokaji aszús parfé

A Tokaji aszús parfé egy gazdag és ínycsiklandó desszert, amely a Tokaji aszú különleges ízét hozza el a parfé világába. A Tokaji aszú, mint az egyik legismertebb és legértékesebb borfajta, tökéletesen illik egy olyan édességhez, amely a gazdag, édes ízeket és a krémes textúrát ötvözi. A parfé ideális választás azoknak, akik egy különleges, de egyszerű édességre vágynak, amely a Tokaji aszú ízét kiemeli.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
380 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 ml Tejszín
200 ml Tej
50 g Cukor
3 db Tojás sárgája
3 ek. Tokaji aszú
1 cs. Vaníliás cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő az összes hozzávalót. A tejet és tejszínt öntsd egy lábasba, és melegítsd közepes lángon. Ne forrald fel, csak langyosítsd meg.

    A hozzávalók előkészítése meggyorsítja a folyamatot és elkerülheted, hogy valamit kifelejts.

    2

    A tojás sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverd egy tálban. Add hozzá a langyos tejet és tejszínt, majd folyamatos keverés mellett öntsd vissza a lábasba.

    A tojássárgáját minél habosabbra kevered, annál könnyebb lesz a krém állaga.

    3

    Folyamatos keverés mellett főzd a keveréket 5-7 percig alacsony lángon, amíg egy kicsit besűrűsödik. Azonban ügyelj rá, hogy ne kezdjen el forrni.

    Fontos a folyamatos keverés, mert így elkerülheted, hogy a krém leégjen vagy összecsomósodjon. A krém akkor jó, ha a kanál hátulján megtart egy vékony réteget.

    4

    A Tokaji aszút öntsd a tojásos keverékhez, és alaposan keverd el, hogy az ízek összeérjenek.

    A Tokaji aszú minősége nagyban befolyásolja a parfé végső ízét, ezért érdemes jó minőségű aszút választani.

    5

    Miután jól összekeverted, szűrd le a keveréket egy finom szűrőn, hogy eltávolítsd a darabos részeket. Öntsd a keveréket egy tálba, és hagyd lehűlni szobahőmérsékleten.

    A szűrés segít eltávolítani az esetleges tojásdarabokat vagy egyéb szennyeződéseket, így a parfé selymesebb lesz.

    6

    Hűtsd a keveréket legalább 3-4 órára a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek és a parfé jól megszilárduljon.

    Ha van rá időd, hagyd a parfét egy éjszakán át a hűtőben, hogy az ízek még jobban összeérjenek.