Tökfőzelék Hotteokkal, friss petrezselyem díszítéssel

Tökfőzelék Hotteok

A Tökfőzelék Hotteokkal egy egyedülálló kombináció, amely ötvözi a hagyományos magyar főzelékét és a koreai Hotteok édességét. A tök frissessége és a tejmentes alapú főzelék gazdag, krémes textúrát ad, míg a Hotteok fűszeres, puha tésztája tökéletes kísérője ennek a különleges ételnek. A koreai konyha által ihletett étel tökéletesen illik a családi vacsorákhoz vagy egy hétvégi étkezéshez.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
600 g Tök
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt fekete bors
2 ek. Liszt
300 ml Tej
2 ek. Friss petrezselyem
1 csomag Hotteok tészta
1 tk. Cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A tököt hámozd meg és vágd fel apró darabokra. A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágd.

    A tököt érdemes kisebb darabokra vágni, hogy gyorsabban megpuhuljon főzés közben.

    2

    Melegíts egy nagy serpenyőt olívaolajon, és pirítsd meg benne a vöröshagymát és fokhagymát, amíg üvegesedni nem kezd.

    Ha a hagymát alacsonyabb hőfokon pirítod, az intenzívebb, édesebb ízt fog eredményezni.

    3

    Add hozzá a felvágott tököt, sózd és borsozd, majd egy kicsit pirítsd. Önts rá egy kevés vizet, és párold 10-15 percig, amíg a tök megpuhul.

    Ha gyorsabban szeretnéd elkészíteni, fedő alatt párold, így a párolgó gőz segít a tök gyorsabb megpuhulásában.

    4

    Miután a tök megpuhult, add hozzá a tej felét, és turmixold le simára. Ha szükséges, adj hozzá még tejet, hogy a kívánt állagot elérd.

    A tej adja a főzelék krémességét, így ne sajnáld tőle a megfelelő mennyiséget.

    5

    Tedd vissza a főzeléket a serpenyőbe, és add hozzá a lisztet, hogy sűrűsödjön. Főzd tovább alacsony lángon, amíg a kívánt sűrűséget eléred.

    Ha túl sűrű lenne, adj hozzá egy kis vizet vagy tejet, hogy az étel könnyebb legyen.

    6

    Míg a főzelék sűrűsödik, készítsd el a Hotteok tésztát a csomagolás utasításai szerint.

    A Hotteok tésztát meleg helyen keleszd, hogy könnyed, puha tésztát kapj.

    7

    A kész Hotteok tésztát formázd kis golyókká, és süsd ki egy serpenyőben, amíg mindkét oldaluk aranybarna nem lesz.

    A Hotteok tésztát akkor tedd a serpenyőbe, amikor a sütőfelület már elég forró, hogy ne ragadjon le.

    8

    Tálald a tökfőzeléket a sült Hotteokkal, és szórd meg friss petrezselyemmel.

    A petrezselyem nemcsak színt ad, hanem friss ízt is, amely jól kiegészíti a főzeléket és a Hotteokot.