BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0) ▼
KĂ©szĂtsd el a tökfƱszeres töltelĂ©ket: a tökfƱszerkeverĂ©ket keverd össze a tejszĂnnel, majd tedd fĂ©lre.
A tökfƱszerkeverĂ©k helyett hasznĂĄlhatsz kĂŒlön fahĂ©jat, gyömbĂ©rt, szegfƱszeget Ă©s szerecsendiĂłt is. A tejszĂnt Ă©rdemes elĆzĆleg felverni, hogy a töltelĂ©k könnyebb legyen.
A mandulalisztet és a porcukrot szitåld åt egy tålba, hogy ne maradjanak csomók.
A szitålås elengedhetetlen a sima macaronhéj eléréséhez.
Verj kemĂ©ny habot a tojĂĄsfehĂ©rjĂ©bĆl, majd fokozatosan add hozzĂĄ a kristĂĄlycukrot. A habnak szilĂĄrdnak kell lennie, Ă©s a csĂșcsoknak meg kell maradniuk.
A tojĂĄsfehĂ©rjĂ©t szobahĆmĂ©rsĂ©kleten verd fel, Ăgy könnyebben kemĂ©nyedik. HasznĂĄlj tiszta, zsĂrmentes edĂ©nyt Ă©s habverĆt.
Ăvatosan keverd bele a mandulalisztet Ă©s a porcukrot a tojĂĄsfehĂ©rjĂ©be. Az elegyet ne keverd tĂșl, hogy megĆrizze a habossĂĄgĂĄt.
A keverésnél alkalmazd a 'hajtogatås' technikåt: alulról felfelé, körkörös mozdulatokkal keverd össze a hozzåvalókat.
HabzsĂĄkba töltsd a tĂ©sztĂĄt, majd formĂĄzz kis korongokat egy sĂŒtĆpapĂrral bĂ©lelt tepsire.
A korongok legyenek egyforma mĂ©retƱek, ehhez hasznĂĄlhatsz sablont is. A habzsĂĄkot tartsd fĂŒggĆlegesen, Ă©s egyenletes nyomĂĄssal nyomd ki a tĂ©sztĂĄt.
Hagyd a tĂ©sztĂĄt pihenni 30 percig, hogy megszilĂĄrduljon a teteje, mielĆtt a sĂŒtĆbe teszed.
A pihentetĂ©s alatt a macaronok tetejĂ©n egy vĂ©kony hĂĄrtya kĂ©pzĆdik, ami elengedhetetlen a 'lĂĄbacska' kialakulĂĄsĂĄhoz sĂŒtĂ©s közben. EllenĆrizd, hogy a tetejĂŒk mĂĄr nem ragad.
Közben elĆmelegĂtjĂŒk a sĂŒtĆt 150°C-ra. SĂŒsd a macaront 12-15 percig, majd hagyd teljesen kihƱlni.
A sĂŒtĂ©si idĆ sĂŒtĆfĂŒggĆ, figyelj rĂĄ, hogy a macaronok ne barnuljanak meg. Ha lĂ©gkeverĂ©ses a sĂŒtĆd, csökkentsd a hĆmĂ©rsĂ©kletet 130°C-ra.
A fehĂ©r csokolĂĄdĂ©t olvaszd fel, majd keverd bele a tökfƱszeres tejszĂnhez, hogy sima Ă©s krĂ©mes ĂĄllagot kapj.
A fehĂ©r csokolĂĄdĂ©t vĂzgĆz felett olvaszd fel, hogy ne Ă©gjen meg. A tejszĂnt elĆzĆleg melegĂtsd fel, hogy könnyebben elegyedjen a csokolĂĄdĂ©val.
MiutĂĄn a töltelĂ©k egyenletes, tedd a hƱtĆbe 10-15 percre, hogy kissĂ© megszilĂĄrduljon.
A hƱtĂ©s segĂt a töltelĂ©knek, hogy könnyebben kezelhetĆ legyen a macaronok töltĂ©sekor.
Amikor a macaronok kihƱltek, a krĂ©mes tökfƱszeres töltelĂ©ket kanalazd az egyik felĂŒkre, majd helyezd rĂĄ a mĂĄsik felĂ©t.
A tölteléket ne vidd a macaronok szélére, mert akkor kifolyhat.
Hagyd a kĂ©sz macaronokat hƱtĆben pihenni legalĂĄbb 1-2 ĂłrĂĄn ĂĄt, hogy az Ăzek összeĂ©rjenek.
A pihentetĂ©s sorĂĄn a macaronok hĂ©ja kissĂ© megpuhul, Ă©s az Ăzek jobban összeĂ©rnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.