Készítsd el a tökfűszeres tölteléket: a tökfűszerkeveréket keverd össze a tejszínnel, majd tedd félre.
A tökfűszerkeverék helyett használhatsz külön fahéjat, gyömbért, szegfűszeget és szerecsendiót is. A tejszínt érdemes előzőleg felverni, hogy a töltelék könnyebb legyen.
A mandulalisztet és a porcukrot szitáld át egy tálba, hogy ne maradjanak csomók.
A szitálás elengedhetetlen a sima macaronhéj eléréséhez.
Verj kemény habot a tojásfehérjéből, majd fokozatosan add hozzá a kristálycukrot. A habnak szilárdnak kell lennie, és a csúcsoknak meg kell maradniuk.
A tojásfehérjét szobahőmérsékleten verd fel, így könnyebben keményedik. Használj tiszta, zsírmentes edényt és habverőt.
Óvatosan keverd bele a mandulalisztet és a porcukrot a tojásfehérjébe. Az elegyet ne keverd túl, hogy megőrizze a habosságát.
A keverésnél alkalmazd a 'hajtogatás' technikát: alulról felfelé, körkörös mozdulatokkal keverd össze a hozzávalókat.
Habzsákba töltsd a tésztát, majd formázz kis korongokat egy sütőpapírral bélelt tepsire.
A korongok legyenek egyforma méretűek, ehhez használhatsz sablont is. A habzsákot tartsd függőlegesen, és egyenletes nyomással nyomd ki a tésztát.
Hagyd a tésztát pihenni 30 percig, hogy megszilárduljon a teteje, mielőtt a sütőbe teszed.
A pihentetés alatt a macaronok tetején egy vékony hártya képződik, ami elengedhetetlen a 'lábacska' kialakulásához sütés közben. Ellenőrizd, hogy a tetejük már nem ragad.
Közben előmelegítjük a sütőt 150°C-ra. Süsd a macaront 12-15 percig, majd hagyd teljesen kihűlni.
A sütési idő sütőfüggő, figyelj rá, hogy a macaronok ne barnuljanak meg. Ha légkeveréses a sütőd, csökkentsd a hőmérsékletet 130°C-ra.
A fehér csokoládét olvaszd fel, majd keverd bele a tökfűszeres tejszínhez, hogy sima és krémes állagot kapj.
A fehér csokoládét vízgőz felett olvaszd fel, hogy ne égjen meg. A tejszínt előzőleg melegítsd fel, hogy könnyebben elegyedjen a csokoládéval.
Miután a töltelék egyenletes, tedd a hűtőbe 10-15 percre, hogy kissé megszilárduljon.
A hűtés segít a tölteléknek, hogy könnyebben kezelhető legyen a macaronok töltésekor.
Amikor a macaronok kihűltek, a krémes tökfűszeres tölteléket kanalazd az egyik felükre, majd helyezd rá a másik felét.
A tölteléket ne vidd a macaronok szélére, mert akkor kifolyhat.
Hagyd a kész macaronokat hűtőben pihenni legalább 1-2 órán át, hogy az ízek összeérjenek.
A pihentetés során a macaronok héja kissé megpuhul, és az ízek jobban összeérnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.