TökfƱszeres macaron

TökfƱszeres macaron

A tökfƱszeres macaron a francia macaron tĂ©sztĂĄt ötvözi a tökfƱszer gazdag, meleg Ă­zĂ©vel. A fehĂ©r csokolĂĄdĂ©val kĂ©szĂŒlt töltelĂ©k gazdag Ă©s krĂ©mes, a tökfƱszer pedig egy kĂŒlönleges, Ƒszi jegyet ad a desszertnek. TökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs hƱvösebb idƑkre, kĂŒlönleges csalĂĄdi összejövetelekre.

ElƑkĂ©szĂŒlet 40 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 55 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 12
⭕ 150 g Mandulaliszt
⭕ 150 g Porcukor
⭕ 100 g TojĂĄsfehĂ©rje
⭕ 50 g Kristálycukor
⭕ 2 tk. TökfƱszerkeverĂ©k
⭕ 100 ml Tejszín
⭕ 100 g FehĂ©r csokolĂĄdĂ©

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd el a tökfƱszeres tölteléket: a tökfƱszerkeveréket keverd össze a tejszínnel, majd tedd félre.

    A tökfƱszerkeverĂ©k helyett hasznĂĄlhatsz kĂŒlön fahĂ©jat, gyömbĂ©rt, szegfƱszeget Ă©s szerecsendiĂłt is. A tejszĂ­nt Ă©rdemes elƑzƑleg felverni, hogy a töltelĂ©k könnyebb legyen.

    2

    A mandulalisztet és a porcukrot szitåld åt egy tålba, hogy ne maradjanak csomók.

    A szitålås elengedhetetlen a sima macaronhéj eléréséhez.

    3

    Verj kemĂ©ny habot a tojĂĄsfehĂ©rjĂ©bƑl, majd fokozatosan add hozzĂĄ a kristĂĄlycukrot. A habnak szilĂĄrdnak kell lennie, Ă©s a csĂșcsoknak meg kell maradniuk.

    A tojĂĄsfehĂ©rjĂ©t szobahƑmĂ©rsĂ©kleten verd fel, Ă­gy könnyebben kemĂ©nyedik. HasznĂĄlj tiszta, zsĂ­rmentes edĂ©nyt Ă©s habverƑt.

    4

    Óvatosan keverd bele a mandulalisztet Ă©s a porcukrot a tojĂĄsfehĂ©rjĂ©be. Az elegyet ne keverd tĂșl, hogy megƑrizze a habossĂĄgĂĄt.

    A keverésnél alkalmazd a 'hajtogatås' technikåt: alulról felfelé, körkörös mozdulatokkal keverd össze a hozzåvalókat.

    5

    HabzsĂĄkba töltsd a tĂ©sztĂĄt, majd formĂĄzz kis korongokat egy sĂŒtƑpapĂ­rral bĂ©lelt tepsire.

    A korongok legyenek egyforma mĂ©retƱek, ehhez hasznĂĄlhatsz sablont is. A habzsĂĄkot tartsd fĂŒggƑlegesen, Ă©s egyenletes nyomĂĄssal nyomd ki a tĂ©sztĂĄt.

    6

    Hagyd a tĂ©sztĂĄt pihenni 30 percig, hogy megszilĂĄrduljon a teteje, mielƑtt a sĂŒtƑbe teszed.

    A pihentetĂ©s alatt a macaronok tetejĂ©n egy vĂ©kony hĂĄrtya kĂ©pzƑdik, ami elengedhetetlen a 'lĂĄbacska' kialakulĂĄsĂĄhoz sĂŒtĂ©s közben. EllenƑrizd, hogy a tetejĂŒk mĂĄr nem ragad.

    7

    Közben elƑmelegĂ­tjĂŒk a sĂŒtƑt 150°C-ra. SĂŒsd a macaront 12-15 percig, majd hagyd teljesen kihƱlni.

    A sĂŒtĂ©si idƑ sĂŒtƑfĂŒggƑ, figyelj rĂĄ, hogy a macaronok ne barnuljanak meg. Ha lĂ©gkeverĂ©ses a sĂŒtƑd, csökkentsd a hƑmĂ©rsĂ©kletet 130°C-ra.

    8

    A fehér csokolådét olvaszd fel, majd keverd bele a tökfƱszeres tejszínhez, hogy sima és krémes ållagot kapj.

    A fehĂ©r csokolĂĄdĂ©t vĂ­zgƑz felett olvaszd fel, hogy ne Ă©gjen meg. A tejszĂ­nt elƑzƑleg melegĂ­tsd fel, hogy könnyebben elegyedjen a csokolĂĄdĂ©val.

    9

    MiutĂĄn a töltelĂ©k egyenletes, tedd a hƱtƑbe 10-15 percre, hogy kissĂ© megszilĂĄrduljon.

    A hƱtĂ©s segĂ­t a töltelĂ©knek, hogy könnyebben kezelhetƑ legyen a macaronok töltĂ©sekor.

    10

    Amikor a macaronok kihƱltek, a krĂ©mes tökfƱszeres töltelĂ©ket kanalazd az egyik felĂŒkre, majd helyezd rĂĄ a mĂĄsik felĂ©t.

    A tölteléket ne vidd a macaronok szélére, mert akkor kifolyhat.

    11

    Hagyd a kĂ©sz macaronokat hƱtƑben pihenni legalĂĄbb 1-2 ĂłrĂĄn ĂĄt, hogy az Ă­zek összeĂ©rjenek.

    A pihentetés sorån a macaronok héja kissé megpuhul, és az ízek jobban összeérnek.