Tökfűszeres macaron

Tökfűszeres macaron

A tökfűszeres macaron a francia macaron tésztát ötvözi a tökfűszer gazdag, meleg ízével. A fehér csokoládéval készült töltelék gazdag és krémes, a tökfűszer pedig egy különleges, őszi jegyet ad a desszertnek. Tökéletes választás hűvösebb időkre, különleges családi összejövetelekre.

Előkészület 40 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 55 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
150 g Mandulaliszt
150 g Porcukor
100 g Tojásfehérje
50 g Kristálycukor
2 tk. Tökfűszerkeverék
100 ml Tejszín
100 g Fehér csokoládé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd el a tökfűszeres tölteléket: a tökfűszerkeveréket keverd össze a tejszínnel, majd tedd félre.

    A tökfűszerkeverék helyett használhatsz külön fahéjat, gyömbért, szegfűszeget és szerecsendiót is. A tejszínt érdemes előzőleg felverni, hogy a töltelék könnyebb legyen.

    2

    A mandulalisztet és a porcukrot szitáld át egy tálba, hogy ne maradjanak csomók.

    A szitálás elengedhetetlen a sima macaronhéj eléréséhez.

    3

    Verj kemény habot a tojásfehérjéből, majd fokozatosan add hozzá a kristálycukrot. A habnak szilárdnak kell lennie, és a csúcsoknak meg kell maradniuk.

    A tojásfehérjét szobahőmérsékleten verd fel, így könnyebben keményedik. Használj tiszta, zsírmentes edényt és habverőt.

    4

    Óvatosan keverd bele a mandulalisztet és a porcukrot a tojásfehérjébe. Az elegyet ne keverd túl, hogy megőrizze a habosságát.

    A keverésnél alkalmazd a 'hajtogatás' technikát: alulról felfelé, körkörös mozdulatokkal keverd össze a hozzávalókat.

    5

    Habzsákba töltsd a tésztát, majd formázz kis korongokat egy sütőpapírral bélelt tepsire.

    A korongok legyenek egyforma méretűek, ehhez használhatsz sablont is. A habzsákot tartsd függőlegesen, és egyenletes nyomással nyomd ki a tésztát.

    6

    Hagyd a tésztát pihenni 30 percig, hogy megszilárduljon a teteje, mielőtt a sütőbe teszed.

    A pihentetés alatt a macaronok tetején egy vékony hártya képződik, ami elengedhetetlen a 'lábacska' kialakulásához sütés közben. Ellenőrizd, hogy a tetejük már nem ragad.

    7

    Közben előmelegítjük a sütőt 150°C-ra. Süsd a macaront 12-15 percig, majd hagyd teljesen kihűlni.

    A sütési idő sütőfüggő, figyelj rá, hogy a macaronok ne barnuljanak meg. Ha légkeveréses a sütőd, csökkentsd a hőmérsékletet 130°C-ra.

    8

    A fehér csokoládét olvaszd fel, majd keverd bele a tökfűszeres tejszínhez, hogy sima és krémes állagot kapj.

    A fehér csokoládét vízgőz felett olvaszd fel, hogy ne égjen meg. A tejszínt előzőleg melegítsd fel, hogy könnyebben elegyedjen a csokoládéval.

    9

    Miután a töltelék egyenletes, tedd a hűtőbe 10-15 percre, hogy kissé megszilárduljon.

    A hűtés segít a tölteléknek, hogy könnyebben kezelhető legyen a macaronok töltésekor.

    10

    Amikor a macaronok kihűltek, a krémes tökfűszeres tölteléket kanalazd az egyik felükre, majd helyezd rá a másik felét.

    A tölteléket ne vidd a macaronok szélére, mert akkor kifolyhat.

    11

    Hagyd a kész macaronokat hűtőben pihenni legalább 1-2 órán át, hogy az ízek összeérjenek.

    A pihentetés során a macaronok héja kissé megpuhul, és az ízek jobban összeérnek.