TökkrĂ©mes calzone aranybarnĂĄra sĂŒtve

Tökkrémes Calzone

A tökkrĂ©mes calzone egy kĂŒlönleges, Ƒszi hangulatĂș vĂĄltozata a klasszikus olasz töltött pizzĂĄnak. A sĂŒtƑtök termĂ©szetes Ă©dessĂ©ge tökĂ©letesen harmonizĂĄl a krĂ©mes ricottĂĄval Ă©s az olvadt mozzarellĂĄval, mĂ­g a szerecsendiĂł Ă©s a zsĂĄlya kĂŒlönleges aromĂĄt ad a töltelĂ©knek. Ez a calzone ideĂĄlis vĂĄlasztĂĄs egy könnyed vacsorĂĄhoz vagy egy Ƒszi összejövetelre, amely garantĂĄltan elvarĂĄzsolja a sĂŒtƑtök szerelmeseit.

ElƑkĂ©szĂŒlet 25 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 50 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 2
⭕ 500 g Liszt
⭕ 7 g SzĂĄraz Ă©lesztƑ
⭕ 300 ml Langyos víz
⭕ 30 ml Olívaolaj
⭕ 10 g Só
⭕ 300 g SĂŒtƑtök
⭕ 200 g Mozzarella sajt
⭕ 100 g Ricotta sajt
⭕ 50 g Parmezán sajt
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 tk. Friss zsálya
⭕ 1 tk. Fekete bors
⭕ 0.5 tk. Szerecsendió
⭕ 1 db Tojás

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Keverd össze a lisztet, az Ă©lesztƑt Ă©s a sĂłt egy nagy tĂĄlban. Add hozzĂĄ az olĂ­vaolajat Ă©s a langyos vizet, majd gyĂșrd össze lĂĄgy, de nem ragacsos tĂ©sztĂĄvĂĄ. Ha tĂșl szĂĄraz, adj hozzĂĄ mĂ©g egy kis vizet.

    A vĂ­z hƑmĂ©rsĂ©klete nagyon fontos! Ne legyen se tĂșl hideg, se tĂșl meleg, mert az befolyĂĄsolja az Ă©lesztƑ mƱködĂ©sĂ©t. A kĂ©zmeleg a legjobb.

    2

    Takard le a tĂ©sztĂĄt egy tiszta konyharuhĂĄval, Ă©s hagyd kelni meleg helyen körĂŒlbelĂŒl egy ĂłrĂĄig, amĂ­g a duplĂĄjĂĄra nƑ.

    A tĂ©szta kelĂ©sĂ©hez ideĂĄlis hely a kikapcsolt, de elƑzƑleg kicsit bemelegĂ­tett sĂŒtƑ, vagy egy radiĂĄtor közelĂ©ben.

    3

    A sĂŒtƑtököt hĂĄmozd meg, vĂĄgd kockĂĄkra, Ă©s sĂŒsd elƑmelegĂ­tett sĂŒtƑben 200°C-on 20-25 percig, amĂ­g megpuhul.

    A sĂŒtƑtököt sĂŒtĂ©s elƑtt meglocsolhatod egy kis olĂ­vaolajjal Ă©s fƱszerezheted sĂłval, borssal, hogy Ă­zletesebb legyen.

    4

    A sĂŒlt tököt tedd egy tĂĄlba, Ă©s pĂŒrĂ©sĂ­tsd egy villĂĄval vagy botmixerrel. Keverd hozzĂĄ a ricottĂĄt, a reszelt parmezĂĄnt, a fekete borsot, a szerecsendiĂłt Ă©s az aprĂ­tott zsĂĄlyĂĄt.

    A töltelékhez adhatsz egy kevés citromhéjat is, hogy frissebb ízt kapjon.

    5

    A megkelt tĂ©sztĂĄt oszd kĂ©t egyforma rĂ©szre, majd nyĂșjtsd ki kör alakĂșra, kb. 5 mm vastagsĂĄgĂșra.

    A tĂ©sztĂĄt lisztezett felĂŒleten nyĂșjtsd, hogy ne ragadjon le.

    6

    A tĂ©szta egyik felĂ©re kanalazz a tökkrĂ©mes töltelĂ©kbƑl, majd szĂłrd rĂĄ a reszelt mozzarellĂĄt. Hajtsd rĂĄ a mĂĄsik felĂ©t, Ă©s a szĂ©leit alaposan nyomkodd le, hogy ne folyjon ki a töltelĂ©k.

    A szĂ©leket alaposan zĂĄrd le egy villĂĄval, Ă­gy biztosan nem fog kifolyni a töltelĂ©k sĂŒtĂ©s közben.

    7

    MelegĂ­tsd elƑ a sĂŒtƑt 200°C-ra. A calzone tetejĂ©t kend meg felvert tojĂĄssal, hogy szĂ©p aranybarna szĂ­nt kapjon.

    A tojås helyett hasznålhatsz egy kis tejet vagy olívaolajat is a tetejére kenéshez.

    8

    Helyezd a calzonĂ©t sĂŒtƑpapĂ­rral bĂ©lelt tepsire, Ă©s sĂŒsd 20-25 percig, amĂ­g aranybarna nem lesz.

    Ha a teteje tĂșl gyorsan barnulna, takard le alufĂłliĂĄval.

    9

    VĂĄrj nĂ©hĂĄny percet, mielƑtt felszeletelnĂ©d, hogy a töltelĂ©k ne folyjon ki tĂșl forrĂłn.

    Tálalás elƑtt szórd meg friss bazsalikommal vagy petrezselyemmel.