Keverd össze a lisztet, az Ă©lesztĆt Ă©s a sĂłt egy nagy tĂĄlban. Add hozzĂĄ az olĂvaolajat Ă©s a langyos vizet, majd gyĂșrd össze lĂĄgy, de nem ragacsos tĂ©sztĂĄvĂĄ. Ha tĂșl szĂĄraz, adj hozzĂĄ mĂ©g egy kis vizet.
A vĂz hĆmĂ©rsĂ©klete nagyon fontos! Ne legyen se tĂșl hideg, se tĂșl meleg, mert az befolyĂĄsolja az Ă©lesztĆ mƱködĂ©sĂ©t. A kĂ©zmeleg a legjobb.
Takard le a tĂ©sztĂĄt egy tiszta konyharuhĂĄval, Ă©s hagyd kelni meleg helyen körĂŒlbelĂŒl egy ĂłrĂĄig, amĂg a duplĂĄjĂĄra nĆ.
A tĂ©szta kelĂ©sĂ©hez ideĂĄlis hely a kikapcsolt, de elĆzĆleg kicsit bemelegĂtett sĂŒtĆ, vagy egy radiĂĄtor közelĂ©ben.
A sĂŒtĆtököt hĂĄmozd meg, vĂĄgd kockĂĄkra, Ă©s sĂŒsd elĆmelegĂtett sĂŒtĆben 200°C-on 20-25 percig, amĂg megpuhul.
A sĂŒtĆtököt sĂŒtĂ©s elĆtt meglocsolhatod egy kis olĂvaolajjal Ă©s fƱszerezheted sĂłval, borssal, hogy Ăzletesebb legyen.
A sĂŒlt tököt tedd egy tĂĄlba, Ă©s pĂŒrĂ©sĂtsd egy villĂĄval vagy botmixerrel. Keverd hozzĂĄ a ricottĂĄt, a reszelt parmezĂĄnt, a fekete borsot, a szerecsendiĂłt Ă©s az aprĂtott zsĂĄlyĂĄt.
A töltelĂ©khez adhatsz egy kevĂ©s citromhĂ©jat is, hogy frissebb Ăzt kapjon.
A megkelt tĂ©sztĂĄt oszd kĂ©t egyforma rĂ©szre, majd nyĂșjtsd ki kör alakĂșra, kb. 5 mm vastagsĂĄgĂșra.
A tĂ©sztĂĄt lisztezett felĂŒleten nyĂșjtsd, hogy ne ragadjon le.
A tĂ©szta egyik felĂ©re kanalazz a tökkrĂ©mes töltelĂ©kbĆl, majd szĂłrd rĂĄ a reszelt mozzarellĂĄt. Hajtsd rĂĄ a mĂĄsik felĂ©t, Ă©s a szĂ©leit alaposan nyomkodd le, hogy ne folyjon ki a töltelĂ©k.
A szĂ©leket alaposan zĂĄrd le egy villĂĄval, Ăgy biztosan nem fog kifolyni a töltelĂ©k sĂŒtĂ©s közben.
MelegĂtsd elĆ a sĂŒtĆt 200°C-ra. A calzone tetejĂ©t kend meg felvert tojĂĄssal, hogy szĂ©p aranybarna szĂnt kapjon.
A tojĂĄs helyett hasznĂĄlhatsz egy kis tejet vagy olĂvaolajat is a tetejĂ©re kenĂ©shez.
Helyezd a calzonĂ©t sĂŒtĆpapĂrral bĂ©lelt tepsire, Ă©s sĂŒsd 20-25 percig, amĂg aranybarna nem lesz.
Ha a teteje tĂșl gyorsan barnulna, takard le alufĂłliĂĄval.
VĂĄrj nĂ©hĂĄny percet, mielĆtt felszeletelnĂ©d, hogy a töltelĂ©k ne folyjon ki tĂșl forrĂłn.
TĂĄlalĂĄs elĆtt szĂłrd meg friss bazsalikommal vagy petrezselyemmel.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.