Tökmagos scone

Tökmagos scone

A scone egy hagyományos brit sütemény, amely az angliai Cornwallból származik. A tökmagos változata egy különleges ízélményt kínál, a tökmag ropogóssága és a scone tésztájának lágy, omlós textúrája tökéletes harmóniát alkot. A tökmag gazdag tápanyagokban és finom ízében, így ideális választás reggelire vagy uzsonnára. Az étel gyorsan elkészíthető, és bármely alkalomra ideális.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
250 g Liszt
10 g Sütőpor
50 g Cukor
1 csipet
100 g Hideg vaj
1 db Tojás
100 ml Tej
50 g Tökmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő a hozzávalókat. A tökmagot tedd egy serpenyőbe, és pirítsd meg enyhén aranybarnára, hogy még intenzívebb íze legyen.

    A tökmagot folyamatosan kevergetve pirítsd, hogy ne égjen meg.

    2

    Egy nagy tálban szitáld össze a lisztet, sütőport, cukrot, és a csipet sót.

    A szitálás segít levegősebbé tenni a lisztet, ami könnyebb tésztát eredményez.

    3

    A hideg vajat kockázd fel, majd a lisztes keverékhez add, és morzsold el ujjaiddal, amíg a keverék homokos textúrájú lesz.

    A vaj legyen nagyon hideg, mert ez segít a scone-ok réteges szerkezetének kialakulásában. Ha a vaj túl meleg, a tészta nem lesz olyan könnyű.

    4

    Add hozzá a pirított tökmagot a tésztához, és keverd el alaposan.

    A tökmagot óvatosan forgasd bele, hogy ne törd össze őket teljesen. Így jobban megőrzik a roppanósságukat.

    5

    Egy külön tálban verj fel egy tojást, majd öntsd hozzá a tejet. A tojásos keveréket fokozatosan add a száraz hozzávalókhoz, és keverd össze, amíg tésztát kapsz.

    Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg összeáll, különben kemény lesz a scone.

    6

    Formázz a tésztából egy korongot, és helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsire. A tetejét egy kicsit simítsd le, és egy éles késsel vágj bele kereszt alakú bemetszéseket.

    A bemetszések segítik a scone-okat egyenletesen sülni.

    7

    180 fokra előmelegített sütőben süsd 15-20 percig, amíg a scone-k szépen meg nem barnulnak.

    Ne süsd túl a scone-okat, mert kiszáradnak.

    8

    Hagyd a scone-okat hűlni, majd tálald őket a kívánt formában.

    A scone-okat a legjobb frissen, még melegen tálalni, vajjal és lekvárral.