A tököt hámozd meg, majd vágd kisebb darabokra.
Ha gyorsítani szeretnél, a tököt előre is megfőzheted vagy akár sütőben is megsütheted, hogy még gazdagabb íze legyen.
A rizst öblítsd le, majd egy közepes lábasban kezd el főzni a zöldségleves alaplében.
Az alaplé helyett víz is használható, de a zöldségleves alaplé még gazdagabb ízt ad a congeének.
A fokhagymát és a gyömbért apróra vágd, majd egy másik serpenyőben melegítsd fel egy kevés olajat, és pirítsd meg őket.
A fokhagymát és a gyömbért ne pirítsd túl, mert a fokhagyma keserűvé válhat, ha megég.
Add hozzá a felkockázott tököt, és párold együtt a fokhagymával és gyömbérrel 5-7 percig.
A tök nemcsak ízesíti, hanem krémes állagot is ad a congeének.
Miután a rizs kezd puhulni, add hozzá a párolt tököt, és főzd még 10 percig, amíg minden hozzávaló összefő.
Ha szeretnéd, a tököt villával összetörheted, hogy még krémesebb legyen.
Öntsd hozzá a szója tejet, sót, borsot, és főzd tovább, amíg a rizs teljesen megpuhul.
A szója tej hozzáadásával gazdag, krémes ízt kapsz, amely jól illik a tökhöz.
Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel és szezámmaggal.
A koriander frissességet ad, míg a szezámmag diós ízt ad az ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.