Ăztasd be a zselatinlapokat hideg vĂzbe, hogy megpuhuljanak. Ez idĆ alatt kĂ©szĂtsd elĆ a tökpĂŒrĂ©t Ă©s a fƱszereket.
A zselatinlapoknak elegendĆ idĆt kell hagyni a puhulĂĄsra, körĂŒlbelĂŒl 5-10 percet.
Egy közepes lĂĄbosban keverd össze a tejszĂnt, a tejet, a cukrot, a vanĂliĂĄt, a fahĂ©jat Ă©s a szerecsendiĂłt. MelegĂtsd lassĂș tƱzön, de ne forrald fel.
A tej Ă©s a tejszĂn arĂĄnyĂĄval szabĂĄlyozhatod a panna cotta gazdagsĂĄgĂĄt. Több tejjel könnyebb, több tejszĂnnel krĂ©mesebb lesz.
Add hozzĂĄ a tökpĂŒrĂ©t a lĂĄboshoz, Ă©s keverd simĂĄra. Fontos, hogy az alap homogĂ©n legyen.
HasznĂĄlj botmixert, ha nem tudod csomĂłmentesre keverni a tökpĂŒrĂ©t a tejszĂnes keverĂ©kkel.
Vedd le a lĂĄbost a tƱzrĆl, Ă©s keverd bele a megpuhult zselatinlapokat, amĂg teljesen feloldĂłdnak a forrĂł keverĂ©kben.
Ha a zselatin nem oldĂłdik fel teljesen, tedd vissza a lĂĄbost a tƱzre nagyon alacsony lĂĄngon, Ă©s keverd, amĂg fel nem oldĂłdik. VigyĂĄzz, ne forrald!
Ăntsd a keverĂ©ket poharakba vagy formĂĄkba, Ă©s hagyd kihƱlni szobahĆmĂ©rsĂ©kleten, majd tedd hƱtĆbe legalĂĄbb 4 ĂłrĂĄra, hogy megdermedjen.
A gyorsabb hƱtĂ©s Ă©rdekĂ©ben a poharakat tedd jĂ©gfĂŒrdĆbe, mielĆtt a hƱtĆbe raknĂĄd.
TĂĄlalĂĄskor dĂszĂtsd a panna cottĂĄt tejszĂnhabbal vagy egy csipetnyi fahĂ©jjal.
Pörkölt dióval vagy karamellizålt tökmaggal is finom.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.