Tökös panna cotta pohårban

Tökös panna cotta

A panna cotta az olasz desszertek egyik legismertebb kĂ©pviselƑje, amely krĂ©mes textĂșrĂĄjĂĄval Ă©s kifinomult Ă­zvilĂĄgĂĄval vĂĄlt hĂ­ressĂ©. Ez az Ƒszi vĂĄltozat tökpĂŒrĂ©vel Ă©s fƱszerekkel gazdagĂ­tva tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs az Ă©vszak hangulatĂĄnak megidĂ©zĂ©sĂ©re. EgyarĂĄnt kivĂĄlĂł hĂ©tköznapi Ă©dessĂ©gkĂ©nt vagy ĂŒnnepi desszertkĂ©nt, hiszen egyszerƱ elkĂ©szĂ­teni, mĂ©gis lenyƱgözƑ lĂĄtvĂĄnyt nyĂșjt.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
290 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 400 ml Tejszín
⭕ 200 g TökpĂŒrĂ©
⭕ 60 g Cukor
⭕ 1 tk. Vanília kivonat
⭕ 3 db Zselatin lap
⭕ 1 tk. FahĂ©j
⭕ 0.5 tk. Szerecsendió
⭕ 100 ml Tej

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    Áztasd be a zselatinlapokat hideg vĂ­zbe, hogy megpuhuljanak. Ez idƑ alatt kĂ©szĂ­tsd elƑ a tökpĂŒrĂ©t Ă©s a fƱszereket.

    A zselatinlapoknak elegendƑ idƑt kell hagyni a puhulĂĄsra, körĂŒlbelĂŒl 5-10 percet.

    2

    Egy közepes lĂĄbosban keverd össze a tejszĂ­nt, a tejet, a cukrot, a vanĂ­liĂĄt, a fahĂ©jat Ă©s a szerecsendiĂłt. MelegĂ­tsd lassĂș tƱzön, de ne forrald fel.

    A tej és a tejszín arånyåval szabålyozhatod a panna cotta gazdagsågåt. Több tejjel könnyebb, több tejszínnel krémesebb lesz.

    3

    Add hozzĂĄ a tökpĂŒrĂ©t a lĂĄboshoz, Ă©s keverd simĂĄra. Fontos, hogy az alap homogĂ©n legyen.

    HasznĂĄlj botmixert, ha nem tudod csomĂłmentesre keverni a tökpĂŒrĂ©t a tejszĂ­nes keverĂ©kkel.

    4

    Vedd le a lĂĄbost a tƱzrƑl, Ă©s keverd bele a megpuhult zselatinlapokat, amĂ­g teljesen feloldĂłdnak a forrĂł keverĂ©kben.

    Ha a zselatin nem oldódik fel teljesen, tedd vissza a låbost a tƱzre nagyon alacsony långon, és keverd, amíg fel nem oldódik. Vigyåzz, ne forrald!

    5

    Öntsd a keverĂ©ket poharakba vagy formĂĄkba, Ă©s hagyd kihƱlni szobahƑmĂ©rsĂ©kleten, majd tedd hƱtƑbe legalĂĄbb 4 ĂłrĂĄra, hogy megdermedjen.

    A gyorsabb hƱtĂ©s Ă©rdekĂ©ben a poharakat tedd jĂ©gfĂŒrdƑbe, mielƑtt a hƱtƑbe raknĂĄd.

    6

    Tålalåskor díszítsd a panna cottåt tejszínhabbal vagy egy csipetnyi fahéjjal.

    Pörkölt dióval vagy karamellizålt tökmaggal is finom.