Töltött churro aranybarna, ropogós külsővel és csokoládékrémmel tálalva

Töltött churro

A churro egy klasszikus mexikói édesség, amely a latin-amerikai utcai étkezések alapvető része. A töltött churro egy modern változata, amely különleges élményt kínál a ropogós tésztán és a lágy csokoládékrémen keresztül. Az étel története a spanyol hódítók idejére nyúlik vissza, amikor az egyszerű, de ínycsiklandó churro tésztát az utcákon árulták. A töltött verziók, mint a csokoládékrémes, egyre népszerűbbek, hiszen egy új dimenziót adnak a hagyományos édességnek. A churro tökéletes választás bármilyen alkalomra, különösen, ha valami különleges, mégis egyszerű édességet keresel.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 40 perc
1600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Liszt
50 g Cukor
1 ek. Sütőpor
0.5 tk.
250 ml Víz
50 ml Olaj
2 db Tojás
1 tk. Fahéj
100 g Csokoládé
50 ml Tejszín

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Kezdd azzal, hogy egy tálban összekevered a lisztet, cukrot, sütőport és sót.

    Ellenőrizd, hogy a sütőpor friss legyen, különben nem fog jól feljönni a tészta.

    2

    Egy másik edényben forrald fel a vizet, majd add hozzá az olajat és keverd el. A forró folyadékot fokozatosan add hozzá a száraz hozzávalókhoz.

    A víz forralása segít abban, hogy a tészta rugalmas és jól formálható legyen.

    3

    Miután a folyadékot hozzáadtad, gyorsan keverd el a tésztát. Add hozzá a tojásokat és folyamatosan keverd, amíg a tészta sima és fényes nem lesz.

    Ha a tészta túl sűrű, adj hozzá egy kevés vizet. Ha túl folyós, adj hozzá egy kis lisztet.

    4

    Ezután formálj belőle egy lágy, de formázható tésztát, és hagyd pihenni 15-20 percig.

    Pihentetni kell, hogy a tészta könnyebben kezelhető legyen, és ne ragadjon a kezedhez.

    5

    Melegíts egy nagy lábas olajat közepes hőmérsékletre. Egy csőhüvely segítségével formázd meg a churro-kat és helyezd őket az olajba. Süsd aranybarnára, kb. 2-3 perc alatt.

    Figyelj arra, hogy ne rakd túl sok churro-t egyszerre az olajba, mert akkor túl sokáig sültethetők és zsírosak lesznek.

    6

    Miután kisültek, helyezd őket papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felitassa.

    Ne hagyd túl sokáig a papírtörlőn, hogy ne száradjanak ki.

    7

    Készíts egy egyszerű csokoládékrémet: törd össze a csokoládét és melegítsd fel a tejszínnel egy kis lábasban, amíg sima krémet nem kapsz.

    Ha a csokoládé túl sűrű, adj hozzá egy kis tejszínt, hogy lágyabb legyen.

    8

    Miután a churro-k kihűltek, tálald őket a csokoládékrémmel a tetejükön vagy egy mártogatós tálban.

    Tálalás előtt szórj a churro-ra egy kevés fahéjat és cukrot, hogy extra ízt adj hozzá.