A cukkiniket vágd félbe hosszában, majd kapard ki a magos részüket, hogy egy üreg keletkezzen.
A kikapart cukkini húsát ne dobd ki, aprítsd fel és add hozzá a darált húsos töltelékhez.
A rizst főzd meg enyhén sós vízben, és tedd félre hűlni.
A rizst ne főzd túl, mert a töltelékben széteshet.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát.
A hagymát és a fokhagymát közepes lángon pirítsd, hogy ne égjenek meg.
Add hozzá a darált húst, és süsd, amíg barna nem lesz. Sózd, borsozd, és keverd bele a megfőtt rizst.
A darált húst alaposan pirítsd le, hogy ne maradjon nyers.
Töltsd meg a cukkini üregeit a darált húsos töltelékkel, és helyezd őket egy kiolajozott tepsibe.
A tölteléket ne nyomkodd túl a cukkinikbe, mert sütés közben megduzzadhat.
Öntsd a paradicsomszószt a töltött cukkinik köré, majd szórd meg a tetejüket reszelt sajttal.
A paradicsomszósz helyett használhatsz passzírozott paradicsomot is.
Előmelegített sütőben, 180°C-on süsd 25-30 percig, amíg a cukkini megpuhul és a sajt aranybarnára pirul.
Ha a sajt túl hamar barnulna, takard le a tepsit alufóliával.
Tálalás előtt szórd meg a töltött cukkiniket friss, apróra vágott petrezselyemmel.
A petrezselyem mellett más friss fűszernövényekkel (pl. bazsalikommal, kakukkfűvel) is feldobhatod a tálalást.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.