Töltött cukkini darĂĄlt hĂșssal Ă©s sajttal tĂĄlalva

Töltött cukkini darĂĄlt hĂșssal

A töltött cukkini egy sokoldalĂș Ă©tel, amely könnyed Ă©s Ă­zletes mĂłdja a zöldsĂ©gek fogyasztĂĄsĂĄnak. Ez a recept tökĂ©letes harmĂłniĂĄt teremt a szaftos darĂĄlt hĂșsos töltelĂ©k, a puha cukkini Ă©s az olvadt sajt között. EgyarĂĄnt ideĂĄlis hĂ©tköznapi vacsorĂĄkhoz Ă©s kĂŒlönleges alkalmakra is. Az Ă©tel könnyedĂ©n variĂĄlhatĂł, pĂ©ldĂĄul kĂŒlönfĂ©le zöldsĂ©gekkel vagy fƱszerekkel, Ă­gy minden alkalommal Ășj Ă­zĂ©lmĂ©nyt nyĂșjt.

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 4 db Cukkini
⭕ 400 g DarĂĄlt hĂșs (sertĂ©s vagy marha)
⭕ 1 db Vöröshagyma
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 100 g Rizs
⭕ 200 ml Paradicsomszósz
⭕ 100 g Reszelt sajt
⭕ 30 ml Olívaolaj
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Bors
⭕ 10 g Friss petrezselyem

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A cukkiniket vĂĄgd fĂ©lbe hosszĂĄban, majd kapard ki a magos rĂ©szĂŒket, hogy egy ĂŒreg keletkezzen.

    A kikapart cukkini hĂșsĂĄt ne dobd ki, aprĂ­tsd fel Ă©s add hozzĂĄ a darĂĄlt hĂșsos töltelĂ©khez.

    2

    A rizst fƑzd meg enyhĂ©n sĂłs vĂ­zben, Ă©s tedd fĂ©lre hƱlni.

    A rizst ne fƑzd tĂșl, mert a töltelĂ©kben szĂ©teshet.

    3

    Egy serpenyƑben hevĂ­tsd fel az olĂ­vaolajat, Ă©s pirĂ­tsd meg az aprĂłra vĂĄgott vöröshagymĂĄt Ă©s fokhagymĂĄt.

    A hagymåt és a fokhagymåt közepes långon pirítsd, hogy ne égjenek meg.

    4

    Add hozzĂĄ a darĂĄlt hĂșst, Ă©s sĂŒsd, amĂ­g barna nem lesz. SĂłzd, borsozd, Ă©s keverd bele a megfƑtt rizst.

    A darĂĄlt hĂșst alaposan pirĂ­tsd le, hogy ne maradjon nyers.

    5

    Töltsd meg a cukkini ĂŒregeit a darĂĄlt hĂșsos töltelĂ©kkel, Ă©s helyezd Ƒket egy kiolajozott tepsibe.

    A töltelĂ©ket ne nyomkodd tĂșl a cukkinikbe, mert sĂŒtĂ©s közben megduzzadhat.

    6

    Öntsd a paradicsomszĂłszt a töltött cukkinik körĂ©, majd szĂłrd meg a tetejĂŒket reszelt sajttal.

    A paradicsomszĂłsz helyett hasznĂĄlhatsz passzĂ­rozott paradicsomot is.

    7

    ElƑmelegĂ­tett sĂŒtƑben, 180°C-on sĂŒsd 25-30 percig, amĂ­g a cukkini megpuhul Ă©s a sajt aranybarnĂĄra pirul.

    Ha a sajt tĂșl hamar barnulna, takard le a tepsit alufĂłliĂĄval.

    8

    TĂĄlalĂĄs elƑtt szĂłrd meg a töltött cukkiniket friss, aprĂłra vĂĄgott petrezselyemmel.

    A petrezselyem mellett mås friss fƱszernövényekkel (pl. bazsalikommal, kakukkfƱvel) is feldobhatod a tålalåst.