Töltött szélű Diavola pizza fűszeres szalámival

Töltött szélű Diavola pizza

A töltött szélű Diavola pizza egy innovatív változata a klasszikus olasz pizzának. A töltött szél gazdagabbá teszi az ízélményt, miközben a spicy salami és chili paprika csípőssége megadja az étel jellegzetességét. Ez a recept ideális választás egy különleges családi vacsorához vagy baráti összejövetelhez, ahol az ízek és a textúrák harmóniája mindenkit lenyűgöz.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 18 perc
Teljes 38 perc
1400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Pizza tészta
150 g Mozzarella sajt (szélhez)
200 ml Paradicsomszósz
200 g Mozzarella sajt
150 g Spicy salami
2 db Chili paprika
2 ek. Olívaolaj
1 tk. Szárított oregánó

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra, és készíts elő egy pizzatálcát vagy tepsit, amit vékonyan kend meg olívaolajjal.

    Az olívaolaj megakadályozza, hogy a pizza letapadjon a tálcára.

    2

    Nyújtsd ki a pizza tésztát, és a szélek mentén helyezd el a mozzarella sajtot. Hajtsd rá a tésztát, és jól nyomkodd le, hogy a sajt bent maradjon sütés közben.

    A tésztát ne nyújtsd túl vékonyra a széleken, hogy a sajt ne szakadjon ki sütés közben. Alaposan nyomkodd le a tésztát a sajt körül, hogy biztosan lezárja.

    3

    Kend meg a pizza közepét paradicsomszósszal, majd szórd meg szárított oregánóval.

    A paradicsomszósz legyen jó minőségű, és ne legyen túl híg.

    4

    Helyezd a mozzarella szeleteket a paradicsomszósz tetejére, majd rendezd el a spicy salami szeleteket.

    A mozzarella szeletek legyenek egyenletes vastagságúak, hogy mindenhol egyformán olvadjanak.

    5

    Szórd rá a chili paprikát aprítva vagy szeletekben, hogy csípős ízt adj a pizzának.

    A chili paprika mennyiségét ízlés szerint állítsd be. Ha nem szereted a nagyon csípőset, használj kevesebbet.

    6

    Locsold meg a pizzát egy kevés olívaolajjal, hogy sütés közben a sajt szép aranybarnára olvadjon.

    Az olívaolaj segít, hogy a sajt ne száradjon ki sütés közben.

    7

    Süsd a pizzát 15-18 percig, amíg a tészta aranybarnára sül, és a szélben lévő sajt megolvad.

    Figyeld a pizzát sütés közben, a sütők eltérően melegednek.

    8

    Sütés után hagyd pihenni 5 percig, szeleteld fel, és azonnal tálald.

    A pihentetés segít, hogy a sajt ne folyjon szét szeleteléskor.