A sózott tőkehalat előző nap áztasd hideg vízbe, többszöri vízcserével. Ezután főzd meg és szedd szálaira.
Mindig hideg vízben áztasd a tőkehalat, így nem veszti el az ízét teljesen, csak a sótartalom csökken.
Vágd apróra a hagymát, fokhagymát, koriandert és paradicsomot. Egy serpenyőben melegítsd fel az olajat, majd dinszteld meg a hagymát és fokhagymát.
A hagymát üvegesre pirítsd, így édesebb, kevésbé csípős ízt ad az ételnek.
Add hozzá a paradicsomot, majd a tőkehalat, rákot, olajbogyót és a koriandert. Fűszerezd sóval, borssal, majd párold 5 percig.
Ne főzd túl a rákot – már előfőzött, csak át kell melegíteni, különben gumis lesz.
Válaszd szét a tojásokat. A sárgáját keverd az elkészült masszához, a fehérjét verd kemény habbá, majd óvatosan forgasd bele a keverékbe.
A tojáshab adja a torta légies állagát – ne törd össze keveréskor, csak lazán forgasd bele.
Öntsd a masszát kivajazott, hőálló tálba, és süsd 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 25-30 percig, amíg a teteje aranybarna lesz.
Ha a teteje gyorsan barnul, de a belseje még nyers, takard le alufóliával a sütés végére.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.