Tostada jalapeñóval, friss avokádóval és csirkehússal tálalva

Tostada jalapeñóval

A tostada egy hagyományos mexikói étel, amely ropogós tortillát alapul véve készül, és különböző feltétekkel gazdagítható. A jalapeño és a fűszeres csirke tökéletesen illik a ropogós tortillához, míg az avokádó krémességet és frissességet ad az ételnek. A tostada gyorsan elkészíthető, és kiváló választás reggelire vagy könnyű vacsorára.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Tortilla
200 g Füstölt csirke
1 db Jalapeño
50 g Freskó sajt
100 g Fekete bab
1 db Avokádó
1 csokor Friss koriander
1 ek. Citromlé
0.5 tk.
0.5 tk. Friss fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tortillákat egy serpenyőben, közepes hőmérsékleten, pirítsd meg mindkét oldalon, amíg enyhén ropogósak lesznek.

    A tortillákat ne hagyd túl sokáig a serpenyőben, hogy ne égjenek meg.

    2

    A csirkét szeleteld fel apróra, majd tedd félre.

    Ha gyorsítani szeretnél, használj előre sült csirkehúst, hogy kevesebb időt tölts a főzéssel.

    3

    A jalapeñót szeleteld fel vékony karikákra. Ha nem szereted a nagyon csípős ételeket, távolítsd el a magokat a jalapeñóból.

    A jalapeño csípőssége az étel szintjét nagyban befolyásolja, így fontos az igényeidnek megfelelően adagolni.

    4

    Az avokádót vágd félbe, távolítsd el a magját, és szeleteld fel vékony szeletekre.

    Az avokádót akkor a legjobb felhasználni, amikor még érett, de nem túl lágy.

    5

    A fekete babot alaposan öblítsd le, majd tedd a tálba.

    Ha konzerv fekete babot használsz, ügyelj arra, hogy alaposan átöblítsd, hogy eltávolítsd a felesleges sót.

    6

    A koriandert aprítsd finomra, és szórd a kész összetevőkre.

    A koriander frissebb ízt ad, és a színét is szebbé teszi az ételnek.

    7

    A pirított tortillákra egyenletesen helyezd el a csirkehúst, fekete babot, jalapeñót, avokádót, és egy kis friss koriandert. Locsold meg citromlével, majd szórd meg sóval és fekete borssal.

    A citromlé friss ízt ad az ételnek, és kiemeli a jalapeño csípősségét.