Tostón chorizóval, ropogós banánszeletek és fűszeres kolbászdarabok

Tostón chorizóval

A Tostón chorizóval egy hagyományos latin étel, amely a karibi és közép-amerikai konyhából származik. Az étel alapja a zöld banán, amelyet először főznek, majd aranybarnára sütnek. A chorizó kolbász gazdag fűszeres íze remekül kiegészíti a banán enyhén édeskés ízét. Az étel friss korianderrel és lime levével gazdagítva friss és fűszeres ízvilágot kínál. A tostón az egyik legnépszerűbb étel a latin-amerikai országokban, és tökéletes választás egy gyors és ínycsiklandó étkezéshez.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Tostón (zöld banán)
200 g Chorizó kolbász
2 ek. Olívaolaj
2 gerezd Fokhagyma
1 l Sós víz
1 csokor Friss koriander
1 db Lime
1 csipet
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A zöld banánokat hámozd meg, majd vágd őket vastagabb szeletekre.

    A zöld banánokban kemikália van, ami segít, hogy a szeletek ne főjenek szét a sütés során.

    2

    A banánszeleteket tedd sós vízbe, és főzd őket 10-12 percig, amíg megpuhulnak.

    A zöld banánok főzése elősegíti, hogy könnyebben formázhatóak legyenek, és megőrizzék alakjukat.

    3

    A chorizó kolbászt vágd kis szeletekre, és egy serpenyőben süsd ki, hogy a zsiradék kijöjjön belőle.

    A chorizót addig süsd, amíg az alja aranybarnára nem pirul, hogy finom, ropogós réteget kapjon.

    4

    A főtt banánokat szedd ki a vízből, majd egy tiszta konyharuhával töröld szárazra. Egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, és süsd a banánszeleteket aranybarnára.

    A banánok csak akkor lesznek igazán ropogósak, ha jól lecsöpögtetted őket a főzés után.

    5

    A sült banánokat tedd tányérra, és halmozd rá a sült chorizó szeleteket.

    A ropogós banánok és a fűszeres chorizó tökéletesen kiegészítik egymást.

    6

    Szórd meg a koriander leveleivel és facsard rá lime levét.

    A lime frissessége kiemeli a chorizó gazdag ízét, így ne hagyd ki.

    7

    Tálald melegen, és élvezd a ropogós, ínycsiklandó tostónt chorizóval!

    Ez az étel önállóan is remek, de friss salátával vagy egyéb köretekkel is tálalható.