Tostón töltött sajttal, gazdag sajtos töltelékkel és ropogós kenyérrel.

Tostón töltött sajttal

A tostón töltött sajttal egy gyors és ínycsiklandó étel, amely a hagyományos sajtos pékáru ízvilágát ötvözi a ropogós kenyérrel. A sajtos töltelék gazdag és krémes, miközben a pirított kenyér tökéletes ropogósságot biztosít. Ez a recept ideális egy gyors reggelire vagy uzsonnára, és könnyedén személyre szabható különböző sajtokkal és fűszerekkel.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
4 db Tosta kenyér
150 g Cheddar sajt
100 g Mozzarella sajt
50 ml Sour cream
1 db Póréhagyma
1 csipet
0.5 tk. Bors
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A póréhagymát tisztítsd meg, majd apróra vágd.

    A póréhagyma édesebb ízt ad a szendvicsnek, ha kisütjük, és a sütés közben karamellizálódik.

    2

    A kenyeret pirítsd meg enyhén egy serpenyőben olívaolajjal, hogy ropogós legyen, majd tedd félre.

    A kenyeret aranybarnára pirítva biztosítod, hogy minden egyes falat ropogós legyen.

    3

    A cheddar és mozzarella sajtot reszeld le, majd keverd össze a póréhagymával, a tejföllel, sóval és borssal.

    A kétféle sajt keverése gazdag ízt ad, a cheddar pedig karakteresebbé teszi az ételt.

    4

    A megpirított kenyeret tedd egy tepsibe, és egyenletesen oszlasd el rajta a sajtos keveréket.

    Az egyenletes elosztás segít abban, hogy minden falat ízes legyen.

    5

    Süsd a sajtos kenyeret előmelegített sütőben 180°C-on 10-15 percig, amíg a sajt megolvad és enyhén megpirul.

    Ha szeretnéd, egy kis extra cheddar sajtot szórhatsz a tetejére a sütés közben, hogy még krémesebb legyen.

    6

    Tálald az elkészült sajtos tostát melegen, egy kis friss petrezselyemmel díszítve, ha szeretnéd.

    A petrezselyem friss ízt ad, de ha nem szereted, helyettesítheted más zöldfűszerrel, például bazsalikommal.