Először készítsd el a tésztát: egy nagy tálban keverd össze a gluténmentes lisztet és a csipet sót. Adj hozzá szeletelt vajat, és dolgozd össze a kezeddel, amíg morzsás állagot nem kapsz.
A gluténmentes tészta kicsit törékenyebb lehet, ezért ügyelj, hogy ne dolgozd túl sokáig.
Add hozzá a hideg vizet, és gyorsan dolgozd össze a tésztát. Ha túl száraznak tűnik, adj hozzá egy kis vizet, de ne legyen túl ragacsos.
Ha a tészta túl kemény, pihentesd a hűtőben 10 percig, hogy könnyebb legyen nyújtani.
Nyújtsd ki a tésztát, és bélelj ki vele egy piteformát. Ha a tészta széle túl magas, vágd le, hogy egyenletesen süljön meg.
A tészta könnyen törhet, ha túl vékony, ezért próbáld egyenletesen kinyújtani.
Előmelegített sütőben 180°C-on süsd a tésztát 15 percig, vagy amíg enyhén aranybarna nem lesz. Ha szükséges, béleld ki a tésztát sütőpapírral és tegyél rá száraz babot, hogy ne púposodjon fel sütés közben.
Ha a tészta túl gyorsan pirulna, takard le fóliával, hogy tovább süljön anélkül, hogy megégne.
Amíg a tészta sül, készítsd el a tölteléket: a szirupot, cukrot, citromlevet és fahéjat keverd össze egy tálban. Verd fel a tojást, és add hozzá a keverékhez.
A fahéj gazdag aromát ad a tartnak, de ha nem szereted, el is hagyhatod.
Miután a tészta megsült, vedd ki a sütőből, és öntsd rá a szirupos tojásos keveréket. Süsd tovább 25-30 percig, amíg a töltelék szilárd és enyhén aranybarna lesz.
A tölteléknek teljesen meg kell szilárdulnia, de ügyelj rá, hogy ne égjen meg.
Hagyd a pitét teljesen kihűlni, majd szeleteld fel és tálald. A tálalás előtt szórhatsz rá egy kis extra fahéjat, ha szeretnéd.
A pite hidegen a legfinomabb, de ha szeretnéd, tálalhatod melegen is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.