Treacle tart gyömbérrel, gazdag brit édesség, friss tésztával és gyömbéres töltelékkel

Treacle tart gyömbérrel

A Treacle tart egy klasszikus brit édesség, amely édes, gazdag töltelékéről és omlós tésztájáról híres. A gyömbér hozzáadása egy különleges csavart ad ennek a tradicionális ételnek, és kiemeli a szirupos töltelék ízét. A tartot gyakran citromos ízesítéssel is kiegészítik, ami frissíti az ételt, és még gazdagabbá teszi a pite ízét.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
250 g Leveles tészta
200 g Aranyszirup
1 ek. Friss citromlé
1 tk. Friss gyömbér
2 ek. Sütőtök püré
2 ek. Rizsliszt
1 db Tojás
50 g Vaj
1 cs. Vaníliás cukor
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Először nyújtsd ki a leveles tésztát, majd helyezd egy piteformába és szurkáld meg a tészta alját egy villával.

    A tészta ne legyen túl vékony, mert könnyen szétválhat a sütés közben.

    2

    A vajat olvaszd meg egy serpenyőben, és add hozzá a friss gyömbért, majd pirítsd egy kicsit, hogy kioldódjon az íze.

    A gyömbér segít kiemelni az édesség és a citrom frissességét, érdemes friss gyömbért használni.

    3

    A megolvasztott vajhoz add hozzá az aranyszirupot, a citromlevet, a sütőtök pürét és a vaníliás cukrot, majd keverd jól össze.

    A sütőtök püré gazdag ízt ad a tölteléknek, míg a citromlé frissességet biztosít.

    4

    A rizslisztet és a tojást is add hozzá, és alaposan keverd el, hogy homogén masszát kapj.

    A rizsliszt segít abban, hogy a töltelék sűrűbb legyen, és a pite jól összeálljon.

    5

    Öntsd a tölteléket a piteformába, majd süsd 180°C-on 20-25 percig, amíg a tészta aranybarna nem lesz és a töltelék megszilárdul.

    A tészta alján ne legyen túlságosan folyós a töltelék, mert a sütemény nem fog jól szeletelődni.

    6

    Hagyd kihűlni, majd tálald szeletekre vágva, tejszínhabbal vagy vaníliás öntettel.

    A vaníliás öntet vagy tejszínhab kiemeli a tart édességét, és gazdagabbá teszi a tálalást.