Először nyújtsd ki a leveles tésztát, majd helyezd egy piteformába és szurkáld meg a tészta alját egy villával.
A tészta ne legyen túl vékony, mert könnyen szétválhat a sütés közben.
A vajat olvaszd meg egy serpenyőben, és add hozzá a friss gyömbért, majd pirítsd egy kicsit, hogy kioldódjon az íze.
A gyömbér segít kiemelni az édesség és a citrom frissességét, érdemes friss gyömbért használni.
A megolvasztott vajhoz add hozzá az aranyszirupot, a citromlevet, a sütőtök pürét és a vaníliás cukrot, majd keverd jól össze.
A sütőtök püré gazdag ízt ad a tölteléknek, míg a citromlé frissességet biztosít.
A rizslisztet és a tojást is add hozzá, és alaposan keverd el, hogy homogén masszát kapj.
A rizsliszt segít abban, hogy a töltelék sűrűbb legyen, és a pite jól összeálljon.
Öntsd a tölteléket a piteformába, majd süsd 180°C-on 20-25 percig, amíg a tészta aranybarna nem lesz és a töltelék megszilárdul.
A tészta alján ne legyen túlságosan folyós a töltelék, mert a sütemény nem fog jól szeletelődni.
Hagyd kihűlni, majd tálald szeletekre vágva, tejszínhabbal vagy vaníliás öntettel.
A vaníliás öntet vagy tejszínhab kiemeli a tart édességét, és gazdagabbá teszi a tálalást.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.