A tésztát nyújtsd ki, és helyezd egy piteformába. A széleket kissé hajtsd be, hogy meg tudd tölteni őket a töltelékkel.
Ha a tészta túl puha, tedd be a hűtőbe egy rövid időre, hogy könnyebben kezelhető legyen.
A golden syrup-ot, cukrot és tejet egy lábosban melegítsd össze, hogy a cukor feloldódjon, de ne forrald fel.
A golden syrup a legfontosabb összetevő, amely édes, gazdag ízt ad az ételnek.
A keverékhez adj hozzá egy felvert tojást, kókuszreszeléket, citromlevet, vaníliás cukrot és egy csipet sót, majd alaposan keverd össze.
A kókuszreszelék gazdag ízt ad, és jól kiegészíti a sűrű szirupot. A citromlé frissességet ad.
Öntsd a keveréket a kinyújtott tésztára, és simítsd el, hogy egyenletesen eloszoljon.
A töltelék legyen egyenletes, hogy minden falat finom és ízes legyen.
Süsd a pitét előmelegített 180°C-ra sütött sütőben 30-35 percig, amíg a tészta aranybarna és a töltelék megszilárdul.
Ha a pite szélei túl gyorsan barnulnak, takard le őket alufóliával, hogy ne égjenek meg.
Vedd ki a pitét a sütőből, és hagyd kihűlni, hogy a töltelék teljesen megszilárduljon. Tálald frissen, szeletelve.
A pite még finomabb lesz, ha egy kis tejszínhabot adsz mellé.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.