Treacle tart kókuszreszelékkel, frissen sütve, aranybarnára sülve

Treacle tart kókuszreszelékkel

A treacle tart az egyik legismertebb brit édesség, amely gazdag, édes ízével az angol háztartások egyik kedvence. Az eredeti változata melasz-sziruppal készül, de a kókuszreszelék hozzáadásával egy különleges, gazdag textúrát adunk az ételnek. A citromlé frissességet biztosít, míg a golden syrup jellegzetes, mély édességet ad a pitének. A treacle tart egyszerű, mégis rendkívül ínycsiklandó desszert, amely minden falatnál egy új élményt nyújt.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 55 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
1 csomag Élesztős tészta
2 ek. Lemon juice
150 g Golden syrup
150 ml Tej
50 g Cukor
1 db Tojás
50 g Kókuszreszelék
1 tk. Vaníliás cukor
0.5 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A tésztát nyújtsd ki, és helyezd egy piteformába. A széleket kissé hajtsd be, hogy meg tudd tölteni őket a töltelékkel.

    Ha a tészta túl puha, tedd be a hűtőbe egy rövid időre, hogy könnyebben kezelhető legyen.

    2

    A golden syrup-ot, cukrot és tejet egy lábosban melegítsd össze, hogy a cukor feloldódjon, de ne forrald fel.

    A golden syrup a legfontosabb összetevő, amely édes, gazdag ízt ad az ételnek.

    3

    A keverékhez adj hozzá egy felvert tojást, kókuszreszeléket, citromlevet, vaníliás cukrot és egy csipet sót, majd alaposan keverd össze.

    A kókuszreszelék gazdag ízt ad, és jól kiegészíti a sűrű szirupot. A citromlé frissességet ad.

    4

    Öntsd a keveréket a kinyújtott tésztára, és simítsd el, hogy egyenletesen eloszoljon.

    A töltelék legyen egyenletes, hogy minden falat finom és ízes legyen.

    5

    Süsd a pitét előmelegített 180°C-ra sütött sütőben 30-35 percig, amíg a tészta aranybarna és a töltelék megszilárdul.

    Ha a pite szélei túl gyorsan barnulnak, takard le őket alufóliával, hogy ne égjenek meg.

    6

    Vedd ki a pitét a sütőből, és hagyd kihűlni, hogy a töltelék teljesen megszilárduljon. Tálald frissen, szeletelve.

    A pite még finomabb lesz, ha egy kis tejszínhabot adsz mellé.