A pitetésztát készítsd el, ha házi tésztát használsz, nyújtsd ki és tedd egy piteformába, majd süsd 180°C-on 10-12 percig, amíg világos aranybarna színt kap.
A pite alját sütés közben érdemes alufóliával vagy sütőbabbal súlyozni, hogy ne púposodjon fel.
A fekete melaszt, glükózszirupot és cukrot tedd egy lábasba, majd lassú tűzön melegítsd össze, amíg a cukor feloldódik és a szirup homogén nem lesz.
Ügyelj arra, hogy ne égjen meg a cukor, mert az keserű ízt adhat az ételnek.
Amikor a szirup összeállt, add hozzá a sós karamellt és keverd jól össze.
A sós karamell különleges ízt ad a treacle tartnak, és kiemeli az édességet.
A tejszínt tedd egy másik edénybe, és melegítsd fel, majd öntsd a meleg karamellához, és folyamatosan kevergetve főzd további 5 percig.
A tejszínt nem szabad forralni, hogy ne csomósodjon össze a karamell.
A tésztát vedd ki a sütőből, és töltsd meg a sós karamellás keverékkel, majd tedd vissza a sütőbe 20-25 percre, amíg a töltelék szilárd állagú lesz.
Ne süsd túl, mert akkor a karamell túlságosan keménnyé válik.
A pitét hagyd kihűlni, majd tálald egy kanál mogyoróvajjal és egy kis citromlével, hogy frissítse az ízeket.
A mogyoróvaj gazdag és krémes textúrát ad, miközben a citromlé frissítő kontrasztot biztosít.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.