A sütőt melegítsd elő 180°C-ra. A linzertésztát lisztezett felületen nyújtsd ki kb. 3 mm vastagságúra, majd bélelj ki vele egy piteformát.
Ha a tészta túl lágy, tedd hűtőbe 10 percre, így könnyebben kezelhető lesz.
Villával szurkáld meg a tésztát, fedd le sütőpapírral és szórj rá nehezéket (pl. rizst vagy babot), majd süsd vakon 10 percig.
A vakon sütés segít abban, hogy a tészta ne ázzon el a tölteléktől.
Egy tálban keverd össze az aranyszirupot, zsemlemorzsát, citromhéjat, citromlevet, kókuszolajat és növényi tejet. Keverd simára, hogy sűrű, de önthető állagú masszát kapj.
A növényi tej mennyiségét fokozatosan adagold, hogy elérd a kívánt állagot.
Az elősütött pitetésztára öntsd rá az elkészült tölteléket, és simítsd el egy spatulával.
A tölteléket ne öntsd túl magasra, mert sütés közben enyhén emelkedik.
Süsd a tartot további 25–30 percig, amíg a teteje enyhén megkeményedik és aranybarna színt kap.
Ha a széle túl gyorsan pirul, takard le lazán alufóliával a sütés utolsó 10 percében.
Hagyd teljesen kihűlni, majd szeleteld fel és kínáld akár magában, akár növényi tejszínhabbal vagy fagylalttal.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.