Tres leches fahéjjal, szép aranybarna sütemény

Tres leches fahéjjal

A Tres Leches sütemény egy híres mexikói desszert, amely háromféle tejből készült piskótát tartalmaz. Eredetileg ünnepi alkalmakra készítették, de mára a világ számos pontján népszerű desszertté vált. A fahéj hozzáadása egy különleges ízt ad neki, és kiemeli a tejek gazdag, édes ízét. A desszert nemcsak finom, hanem látványos is, hiszen a tej szépen átjárja a tésztát, így a puto igazán finom és puha marad.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
200 g Liszt
150 g Cukor
1 tk. Sütőpor
1 csipet
5 db Tojás
200 ml Tej
200 ml Tejszín
150 g Kondenzált tej
1 tk. Fahéj
1 tk. Vaníliás cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A tojásokat válaszd szét, és a tojásfehérjét verd habbá a csipet sóval. A sárgáját keverd el a cukorral és vaníliás cukorral.

    A tojásfehérjéhez mindig tiszta keverőtálat használj, hogy könnyen felverhesd őket.

    2

    A lisztet és sütőport szitáld össze, majd óvatosan add hozzá a tojásos keverékhez.

    A lisztet mindig szitálva add hozzá a keverékhez, hogy a tészta levegős maradjon.

    3

    A felvert tojásfehérjét apránként add a lisztes keverékhez, és óvatosan keverd össze, hogy ne törjön össze a hab.

    A tojásfehérjét könnyedén forgasd bele a tésztába, hogy minél levegősebb legyen.

    4

    Töltsd a tésztát egy kivajazott sütőformába, és süsd 180°C-on 25-30 percig, amíg szép aranybarna lesz.

    Mindig tűpróbával ellenőrizd, hogy a tészta átsült-e.

    5

    Miután a tészta kihűlt, készítsd el a három tej keverékét: öntsd össze a tejet, tejszínt és kondenzált tejet.

    A tej keverékét előre is elkészítheted, hogy jobban összeérjenek az ízek.

    6

    A kihűlt tésztát szurkáld meg egy villával, és öntsd rá a három tej keverékét.

    A tésztát ne öntsd túl gyorsan, hagyd, hogy a tej folyamatosan szívódjon fel.

    7

    Tedd a tortát a hűtőbe legalább 3-4 órára, hogy az ízek összeérjenek.

    Ha türelmes vagy, hagyd egy éjszakán át pihenni, akkor még ízesebb lesz.

    8

    Tálalás előtt szórd meg fahéjjal, és szeleteld fel.

    A fahéj a tetején gyönyörű színt és extra ízt ad a desszertnek.