A tojásokat válaszd szét, és a tojásfehérjét verd habbá a csipet sóval. A sárgáját keverd el a cukorral és vaníliás cukorral.
A tojásfehérjéhez mindig tiszta keverőtálat használj, hogy könnyen felverhesd őket.
A lisztet és sütőport szitáld össze, majd óvatosan add hozzá a tojásos keverékhez.
A lisztet mindig szitálva add hozzá a keverékhez, hogy a tészta levegős maradjon.
A felvert tojásfehérjét apránként add a lisztes keverékhez, és óvatosan keverd össze, hogy ne törjön össze a hab.
A tojásfehérjét könnyedén forgasd bele a tésztába, hogy minél levegősebb legyen.
Töltsd a tésztát egy kivajazott sütőformába, és süsd 180°C-on 25-30 percig, amíg szép aranybarna lesz.
Mindig tűpróbával ellenőrizd, hogy a tészta átsült-e.
Miután a tészta kihűlt, készítsd el a három tej keverékét: öntsd össze a tejet, tejszínt és kondenzált tejet.
A tej keverékét előre is elkészítheted, hogy jobban összeérjenek az ízek.
A kihűlt tésztát szurkáld meg egy villával, és öntsd rá a három tej keverékét.
A tésztát ne öntsd túl gyorsan, hagyd, hogy a tej folyamatosan szívódjon fel.
Tedd a tortát a hűtőbe legalább 3-4 órára, hogy az ízek összeérjenek.
Ha türelmes vagy, hagyd egy éjszakán át pihenni, akkor még ízesebb lesz.
Tálalás előtt szórd meg fahéjjal, és szeleteld fel.
A fahéj a tetején gyönyörű színt és extra ízt ad a desszertnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.