Tres leches karamellel, tejjel átitatott piskóta fehér tányéron

Tres leches karamellel

A tres leches – azaz \'három tej\' – sütemény története Latin-Amerikában kezdődött, ahol a sűrített tej, a cukrozott tej és a tejszín kombinációja új szintre emelte az egyszerű piskótát. A recept a 20. században vált népszerűvé, főleg Mexikóban és Dél-Amerika más részein, ahol ünnepi alkalmak elmaradhatatlan desszertjévé vált. A titka a levegős piskóta, amely kiválóan beszívja a háromféle tejes keveréket. Karamellás öntettel gazdagítva a tres leches egy extra ízt és gazdagságot ad a klasszikus desszertnek.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
3800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 10
5 db Tojás
200 g Cukor
200 g Liszt
100 ml Tej
1 tk. Sütőpor
400 ml Sűrített tej
250 ml Sűrű tejszín
400 ml Sűrített cukrozott tej (kondenz tej)
100 ml Karamell szósz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és vajazz ki egy közepes méretű tepsit.

    Használj tapadásmentes vagy sütőpapírral bélelt formát, hogy könnyen kijöjjön a piskóta.

    2

    A tojásokat és a cukrot egy nagy tálban habosítsd fehéredésig, majd add hozzá a vaníliás cukrot is.

    Legalább 6-8 percig keverd, hogy jó levegős legyen a massza.

    3

    Szitáld bele a lisztet és a sütőport, majd óvatosan keverd bele, hogy ne törjön össze a hab.

    Használj spatulát és körkörös mozdulatokat, hogy a tészta könnyű maradjon.

    4

    Öntsd a tésztát az előkészített tepsibe, és süsd 25-30 percig, amíg aranybarna lesz.

    Tűpróbával ellenőrizd: ha tisztán jön ki, elkészült.

    5

    Keverd össze egy tálban a sűrített tejet, a sűrű tejszínt és a cukrozott sűrített tejet.

    Használj kézi habverőt, hogy alaposan összekeveredjenek az ízek.

    6

    Ha a piskóta megsült és langyosra hűlt, szurkáld meg egy villával a tetejét sűrűn, majd öntsd rá a tejes keveréket.

    Hagyd állni legalább 2-3 órát, de legjobb egy éjszakára hűtőben, hogy teljesen beszívja.

    7

    A tetejére öntsd a karamell szószt, hogy extra ízt és gazdagságot adj a desszertnek.

    Ha szeretnél extra karamelles ízt, egy kis pörkölt cukrot is hozzáadhatsz a karamellhez.

    8

    Tálald a kész tres leches karamellel, és élvezd a gazdag, krémes édességet.