Tres leches narancsos változatban frissen tálalva

Tres leches narancsos változatban

A Tres Leches egy tradicionális mexikói desszert, amelyet háromféle tej (tehéntej, kondenzált tej és tejszín) felhasználásával készítenek. A narancsos változat egy friss és gazdag ízvilágot ad az ételnek, amely a friss gyümölcs és a tejkrémes szaft kombinációjával válik igazán különlegessé. A narancs frissessége kiemeli a háromféle tej gazdag ízét, és egy új, izgalmas fordulatot ad ennek a tradicionális desszertnek.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
200 g Liszt
200 g Cukor
4 db Tojás
250 ml Tej
200 ml Tejszín
1 db Fél narancs leve
1 db Narancs héja
1 tk. Sütőpor
1 csipet
2 ek. Rum (opcionális)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A tojásokat válaszd szét. A fehérjéket egy tálban verjük habbá, a sárgáját pedig egy másik tálban keverd el a cukorral, amíg világos és habos nem lesz.

    A tojásfehérjét egy csipet sóval kezd el felverni, hogy gyorsabban kemény habbá váljon.

    2

    Add hozzá a tojássárgához a narancslevet és a reszelt narancshéjat. Keverd jól össze, majd add hozzá a sütőport és a lisztet, végül alaposan keverd el.

    A narancshéj finom frissességet ad az ételnek, ezért fontos, hogy friss narancsot használj.

    3

    Óvatosan forgasd bele a felvert tojásfehérjét a tésztába, hogy könnyű és levegős legyen.

    A fehérjét óvatosan, felfelé irányuló mozdulattal keverd a tésztába, hogy ne essen össze.

    4

    Öntsd a tésztát egy sütőformába, majd 180°C-ra előmelegített sütőben süsd meg kb. 25-30 percig, amíg aranybarnára nem sül.

    A tészta akkor van kész, ha egy beleszúrt fogpiszkáló tisztán kijön.

    5

    Amíg a piskóta hűl, készítsd el a háromféle tejet. Egy tálban keverd össze a tejet, tejszínt és a rumot (ha használsz).

    A rumot opcionálisan is elhagyhatod, de egy kis alkohol segít kiemelni a narancs ízét.

    6

    Amikor a piskóta teljesen kihűlt, vágd fel és öntsd rá a háromféle tej keverékét, hagyd, hogy beszívja.

    A piskótának teljesen fel kell szívnia a tejet, így minden falat szaftos és ízletes lesz.

    7

    Tálald az elkészült desszertet hűtve, és díszítsd friss narancsszeletekkel vagy narancshéjjal.

    A friss narancs nemcsak ízesíti, hanem szép díszítésként is szolgál.