Trilece csokoládés öntettel, friss desszert tálalás

Trilece csokoládés öntettel

A trilece, egy hagyományos török desszert, amelyet sok helyen készítenek, de a csokoládé öntettel való variáció egyedülálló finomságot kínál. Az alap receptet már régóta készítik, de a csokoládé öntettel még inkább különlegessé válik. A trilece puha, szivacsos piskótája és gazdag csokoládé öntete egyedülálló élményt nyújt.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 55 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
1 l Tej
250 g Cukor
6 db Tojás
250 g Liszt
1 cs. Vaníliás cukor
200 g Csokoládé (étcsokoládé)
100 ml Tejszín
100 g Tejcsokoládé
1 dl Víz
50 g Cukor (a csokoládé öntethez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A tojásokat válaszd szét, a fehérjét verd fel kemény habbá.

    A tojásfehérjét szobahőmérsékleten könnyebb felverni, így érdemes 10-15 perccel előbb kivenni a hűtőből.

    2

    A tojások sárgáját keverd össze a cukorral, vaníliás cukorral és a liszttel, amíg sűrű, krémes masszát kapsz.

    Lassú, körkörös mozdulatokkal keverd, hogy a cukor teljesen feloldódjon.

    3

    A felvert tojásfehérjét óvatosan add hozzá a sárgájás keverékhez, majd óvatosan forgasd össze.

    Fontos, hogy ne törjük össze a habot, csak óvatosan forgasd bele, hogy a piskóta könnyű maradjon.

    4

    Öntsd a tésztát egy kivajazott, lisztezett sütőformába, és 180 °C-ra előmelegített sütőben süsd 20-25 percig, amíg aranybarna nem lesz.

    Minden sütő más, így ellenőrizd egy fogpiszkálóval a piskóta belsejét, hogy teljesen átsült-e.

    5

    Miután kihűlt, készítsd el a csokoládéöntetet: olvaszd meg a csokoládét vízgőz felett, majd add hozzá a tejszínt és a cukrot, keverd simára.

    Ne hagyd, hogy a csokoládé túlságosan felmelegedjen, mert akkor megéghet és keserű ízű lesz.

    6

    A kész csokoládéöntettel locsold meg a trilece tetejét, majd tálalás előtt pihentesd hűtőben legalább 1 órát, hogy az ízek összeérjenek.

    A hűtőben való pihentetés segít, hogy a trilece még ízletesebb és könnyebben szeletelhető legyen.