A tojásokat válaszd szét, a fehérjét verd fel kemény habbá.
A tojásfehérjét szobahőmérsékleten könnyebb felverni, így érdemes 10-15 perccel előbb kivenni a hűtőből.
A tojások sárgáját keverd össze a cukorral, vaníliás cukorral és a liszttel, amíg sűrű, krémes masszát kapsz.
Lassú, körkörös mozdulatokkal keverd, hogy a cukor teljesen feloldódjon.
A felvert tojásfehérjét óvatosan add hozzá a sárgájás keverékhez, majd óvatosan forgasd össze.
Fontos, hogy ne törjük össze a habot, csak óvatosan forgasd bele, hogy a piskóta könnyű maradjon.
Öntsd a tésztát egy kivajazott, lisztezett sütőformába, és 180 °C-ra előmelegített sütőben süsd 20-25 percig, amíg aranybarna nem lesz.
Minden sütő más, így ellenőrizd egy fogpiszkálóval a piskóta belsejét, hogy teljesen átsült-e.
Miután kihűlt, készítsd el a csokoládéöntetet: olvaszd meg a csokoládét vízgőz felett, majd add hozzá a tejszínt és a cukrot, keverd simára.
Ne hagyd, hogy a csokoládé túlságosan felmelegedjen, mert akkor megéghet és keserű ízű lesz.
A kész csokoládéöntettel locsold meg a trilece tetejét, majd tálalás előtt pihentesd hűtőben legalább 1 órát, hogy az ízek összeérjenek.
A hűtőben való pihentetés segít, hogy a trilece még ízletesebb és könnyebben szeletelhető legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.