Kezdjük a tésztával: a tojásokat válasszuk szét. A fehérjét egy csipet sóval verjük habbá, a sárgáját pedig a cukorral és vaníliás cukorral keverjük ki, amíg világos és habos nem lesz.
A tojásfehérjét akkor lesz könnyű felverni, ha a tál és a habverő teljesen tiszta, zsírtalan.
Óvatosan keverjük össze a tojásos masszát a liszttel, a fahéjjal és a sütőporral. Miután jól elvegyült, óvatosan forgassuk bele a felvert tojásfehérjét.
A fehérje felverése után mindig óvatosan keverjük össze a tésztával, hogy megőrizzük a habos állagot.
Öntsük a tésztát egy sütőpapírral bélelt, 20x30 cm-es tepsibe, és süssük 180°C-ra előmelegített sütőben 25-30 percig, amíg a tészta szépen megemelkedik és enyhén aranybarna lesz.
Mielőtt kivesszük a tésztát, tűpróbát végezhetünk, hogy megbizonyosodjunk róla, hogy átsült.
A tészta elkészítése után, amíg hűl, készítsük el a szirupot. A vízben oldjuk fel a cukrot, és adjunk hozzá egy csipet fahéjat. Keverjük addig, amíg teljesen el nem olvad a cukor, majd hagyjuk hűlni.
Ha szeretnéd, próbálj ki egy kevés narancslé hozzáadását a sziruphoz, hogy frissítő ízt adjon.
Amikor a tészta kihűlt, vágjuk kisebb kockákra, és öntsük rá a fahéjas szirupot. Hagyd, hogy a tészta jól magába szívja a szirupot, így finom puha lesz.
A tészta teljes áztatásához a legjobb, ha hagyjuk pihenni egy-két órán át, hogy az ízek összeérjenek.
A tejből és a tejszínből készítsünk egy krémet: a tejet és a tejszínt felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzről. Öntsük rá a krémre, és keverjük jól össze.
Ha a krém túl sűrű, egy kis tejet is hozzáadhatsz, hogy könnyebben eloszlasd a tésztán.
Tálalás előtt a trilece-t hűtsük le, majd öntsük rá a tejszínes krémet, és szórjuk meg egy kevés fahéjjal.
A fahéj még egy kis extra ízt ad a desszertnek. Tálalás előtt hűtsük le, hogy az ízek jól összeérjenek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.