A tojásokat válasszuk szét. A tojásfehérjét a sóval verjük habbá, a tojássárgáját pedig a cukorral és vaníliás cukorral keverjük ki, amíg világos és habos nem lesz.
A tojásfehérjét akkor lesz könnyű felverni, ha a tál és a habverő teljesen tiszta és zsírtalan.
A tojásos masszához óvatosan keverjük hozzá a lisztet, a sütőport, majd a felvert tojásfehérjét. Alaposan keverjük el, hogy sima tésztát kapjunk.
A tojásfehérjét mindig óvatosan keverjük bele, hogy megőrizzük a tészta könnyedségét.
Öntsük a tésztát egy sütőpapírral bélelt 20x30 cm-es tepsibe, és süssük 180 °C-ra előmelegített sütőben 25-30 percig, amíg a tészta megemelkedik és enyhén aranybarna lesz.
Mielőtt kivesszük a tésztát, tűpróbát végezhetünk, hogy megbizonyosodjunk róla, hogy átsült.
Miközben a tészta sül, készítsük el a szirupot. A vízben oldjuk fel a cukrot, és adjunk hozzá egy csipetnyi kókuszreszeléket. Keverjük addig, amíg a cukor teljesen el nem olvad, majd hagyjuk hűlni.
A kókuszreszeléknek is fel kell oldódnia, hogy teljesen átjárja a szirupot.
Miután a tészta megsült, vegyük ki a sütőből, és még melegen öntsük rá a szirupot, hogy jól átitassa a tésztát.
A tésztát hagyjuk kicsit pihenni, hogy a szirup jól beszívódjon, és finomabb legyen.
A tejszínt és a tejet egy lábasban melegítsük fel, majd keverjük bele a kókuszreszeléket, és forraljuk össze, hogy a kókusz teljesen feloldódjon a folyadékban.
A tejszínnek és a kókusznak nem szabad forrnia, csak melegednie, hogy ne váljon ki belőle a zsiradék.
A kókuszos tejet öntsük a sült tésztára, és hagyjuk pihenni, hogy az ízek összeérjenek.
Minél tovább hagyjuk állni, annál gazdagabb lesz az íze, ezért érdemes pár órát pihentetni a desszertet.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.