Trilece kókuszos változatban, finom és krémes sütemény tálalva

Trilece kókuszos változatban

A Trilece, vagy más néven három tej sütemény, a Balkánról és Törökországból származik. A tradicionális változata háromféle tej felhasználásával készül, de a kókuszos változat egy különleges frissítő twistet ad a klasszikus desszertnek. A kókuszos trilece egy igazi ínycsiklandó édesség, amely könnyed, tejszínes és gazdag ízű, a kókusz pedig egy friss, egzotikus ízt ad neki. Ez a verzió az egész család kedvence lehet, hiszen a kókusz és a tej kombinációja minden falatban élvezetet nyújt.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 1 óra
2200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
500 ml Tej
250 ml Tejszín
200 g Cukor
200 g Liszt
5 db Tojás
1 ek. Sütőpor
100 g Kókuszreszelék
1 cs. Vaníliás cukor
1 csipet
100 g Cukor a sziruphoz
100 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A tojásokat válasszuk szét. A tojásfehérjét a sóval verjük habbá, a tojássárgáját pedig a cukorral és vaníliás cukorral keverjük ki, amíg világos és habos nem lesz.

    A tojásfehérjét akkor lesz könnyű felverni, ha a tál és a habverő teljesen tiszta és zsírtalan.

    2

    A tojásos masszához óvatosan keverjük hozzá a lisztet, a sütőport, majd a felvert tojásfehérjét. Alaposan keverjük el, hogy sima tésztát kapjunk.

    A tojásfehérjét mindig óvatosan keverjük bele, hogy megőrizzük a tészta könnyedségét.

    3

    Öntsük a tésztát egy sütőpapírral bélelt 20x30 cm-es tepsibe, és süssük 180 °C-ra előmelegített sütőben 25-30 percig, amíg a tészta megemelkedik és enyhén aranybarna lesz.

    Mielőtt kivesszük a tésztát, tűpróbát végezhetünk, hogy megbizonyosodjunk róla, hogy átsült.

    4

    Miközben a tészta sül, készítsük el a szirupot. A vízben oldjuk fel a cukrot, és adjunk hozzá egy csipetnyi kókuszreszeléket. Keverjük addig, amíg a cukor teljesen el nem olvad, majd hagyjuk hűlni.

    A kókuszreszeléknek is fel kell oldódnia, hogy teljesen átjárja a szirupot.

    5

    Miután a tészta megsült, vegyük ki a sütőből, és még melegen öntsük rá a szirupot, hogy jól átitassa a tésztát.

    A tésztát hagyjuk kicsit pihenni, hogy a szirup jól beszívódjon, és finomabb legyen.

    6

    A tejszínt és a tejet egy lábasban melegítsük fel, majd keverjük bele a kókuszreszeléket, és forraljuk össze, hogy a kókusz teljesen feloldódjon a folyadékban.

    A tejszínnek és a kókusznak nem szabad forrnia, csak melegednie, hogy ne váljon ki belőle a zsiradék.

    7

    A kókuszos tejet öntsük a sült tésztára, és hagyjuk pihenni, hogy az ízek összeérjenek.

    Minél tovább hagyjuk állni, annál gazdagabb lesz az íze, ezért érdemes pár órát pihentetni a desszertet.