A tojásokat főzd meg keményre, majd hámozd meg és tedd félre.
A tojásokat kb. 8-10 percig főzd, hogy keményre legyenek főve.
A vöröshagymát, sárgarépát és zöldhagymát vágd fel apró darabokra.
A zöldhagyma friss, enyhén csípős íze tökéletesen kiegészíti a tteokbokki ízét.
Egy nagy lábasban öntsd a vizet és add hozzá a gochujangot, szójaszószt és cukrot. Keverd jól össze, hogy a gochujang feloldódjon.
A gochujang egy fűszeres paprikapaszta, amely a tteokbokki jellegzetes ízét adja. Ha nem találod, helyettesítheted sriracha szószal.
Tedd a felaprított zöldségeket a lábasba és főzd őket közepes lángon 5-7 percig, hogy megpuhuljanak.
Ha szereted a zöldségeket ropogósabbra, akkor csökkentsd a főzési időt.
Add hozzá a rizstésztát és főzd tovább 10-12 percig, amíg a tészta megpuhul és jól átveszi az ízeket.
A rizstészta gyorsan megpuhul, így ügyelj arra, hogy ne főzd túl.
Ha a tteokbokki elkészült, vágd fel a főtt tojásokat és tedd a tetejére.
A tojás a tteokbokki ételhez nemcsak finom, de szép díszítést is ad.
Tálald forrón, és szórd meg szezámmaggal és egy kis szezámolajjal.
A szezámolaj intenzívebb ízt ad a tálaláskor, és a szezámmag extra ropogósságot ad.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.