Tteokbokki zöldségekkel, tojással és szezámmaggal díszítve

Tteokbokki zöldségekkel

A Tteokbokki egy hagyományos koreai étel, amelyet rizstésztából készítenek, és fűszeres, édes-pikáns szósszal tálalnak. Az ételt gyakran különféle zöldségekkel és tojással díszítik. A tteokbokki a koreai utcai étkezések egyik legnépszerűbb fogása.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Tteok (rizstészta)
1 db Vöröshagyma
1 db Sárgarépa
2 szál Zöldhagyma
2 db Tojás
2 ek. Gochujang (koreai paprikapaszta)
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Cukor
1 ek. Szezámolaj
1 tk. Szezámmag
500 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A tojásokat főzd meg keményre, majd hámozd meg és tedd félre.

    A tojásokat kb. 8-10 percig főzd, hogy keményre legyenek főve.

    2

    A vöröshagymát, sárgarépát és zöldhagymát vágd fel apró darabokra.

    A zöldhagyma friss, enyhén csípős íze tökéletesen kiegészíti a tteokbokki ízét.

    3

    Egy nagy lábasban öntsd a vizet és add hozzá a gochujangot, szójaszószt és cukrot. Keverd jól össze, hogy a gochujang feloldódjon.

    A gochujang egy fűszeres paprikapaszta, amely a tteokbokki jellegzetes ízét adja. Ha nem találod, helyettesítheted sriracha szószal.

    4

    Tedd a felaprított zöldségeket a lábasba és főzd őket közepes lángon 5-7 percig, hogy megpuhuljanak.

    Ha szereted a zöldségeket ropogósabbra, akkor csökkentsd a főzési időt.

    5

    Add hozzá a rizstésztát és főzd tovább 10-12 percig, amíg a tészta megpuhul és jól átveszi az ízeket.

    A rizstészta gyorsan megpuhul, így ügyelj arra, hogy ne főzd túl.

    6

    Ha a tteokbokki elkészült, vágd fel a főtt tojásokat és tedd a tetejére.

    A tojás a tteokbokki ételhez nemcsak finom, de szép díszítést is ad.

    7

    Tálald forrón, és szórd meg szezámmaggal és egy kis szezámolajjal.

    A szezámolaj intenzívebb ízt ad a tálaláskor, és a szezámmag extra ropogósságot ad.