A vizet és a vajat egy lábasban keverjük össze, majd forraljuk fel. Amikor a víz forr, adjuk hozzá a lisztet és a sót, és keverjük simára. Ezt a masszát főzzük 5-10 percig, amíg a tészta el nem válik az edény falától.
A tésztát folyamatosan keverjük, hogy ne égjen le és egyenletesen sűrűsödjön.
Vegyük le a lábasról, és hagyjuk egy kicsit hűlni. Ezután adjuk hozzá a tojásokat egyesével, jól elkeverve minden hozzáadott tojást, hogy egy sima tészta állagot kapjunk.
Fontos, hogy a tojásokat lassan adjuk hozzá, hogy ne legyen csomós a tészta.
A tésztát egy zsákba vagy konyhai műanyag zacskóba tesszük, aminek a sarkát levágjuk, hogy egy vékony lyukat kapjunk. Ezután a forró olajban kis darabokat formálunk a tésztából és pici falatokat sütünk.
Ha a tészta túl sűrű, egy kevés vizet is adhatunk hozzá, hogy könnyebben formázható legyen.
Süssük a tulumbákat aranybarnára, majd szedjük ki őket a forró olajból. Helyezzük papírtörlőre, hogy felszívja a felesleges olajat.
A megfelelő olajhőmérséklet 180-190 °C között van. A tulumbák gyorsan átsülnek, így ne hagyjuk őket túl sokáig az olajban.
A mézet és a fahéjat egy kis tálban keverjük össze, majd szórjuk meg a frissen sült tulumbákat ezzel a mézes fahéjas keverékkel.
A méz és fahéj kombinációja különleges, édes, de enyhén fűszeres ízt ad a tulumbáknak.
Tálaljuk a tulumbákat melegen, élvezzük a ropogós, mézes finomságot.
A tulumbák melegen a legfinomabbak, frissen készítve élvezhetjük őket!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.