A lisztet és a sót keverd össze egy nagy tálban, majd add hozzá az élesztőt. A vizet melegítsd fel langyosra, és keverd el az olívaolajjal.
A víz ne legyen túl forró, mert megöli az élesztőt. A langyos víz ideális.
A lisztes keverékhez add hozzá a víz-olaj keveréket, és gyúrd össze. Ha a tészta túl száraz, adj hozzá még egy kevés vizet.
A tésztát simára és rugalmasra kell gyúrni, hogy könnyen nyújtható legyen.
Hagyd a tésztát letakarva kelni egy meleg helyen 1 órán keresztül, amíg duplájára nő.
A tésztát gyorsan keltheted egy sütőben 30 fokos hőmérsékleten.
A megkelt tésztát oszd 8-10 kis golyóra, majd nyújtsd őket nagyon vékonyra. Tedd őket egy előmelegített serpenyőbe, és süsd mindkét oldalon aranybarnára, körülbelül 2-3 percig oldalanként.
A tésztát nagyon vékonyra kell nyújtani, hogy ropogós legyen. Ne süsd túl, mert akkor kiszáradhat.
Tálald a tunnbrödet joghurttal vagy tejföllel, frissen.
Ez a finom, puha lapos kenyér tökéletes reggelire vagy egy könnyed étkezéshez, friss zöldségekkel is tálalhatod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.