Tunnbröd frissen tálalva joghurttal és tejföllel

Tunnbröd joghurttal vagy tejföllel

A tunnbröd egy tradicionális svéd lapos kenyér, amelyet gyakran fogyasztanak reggelire vagy könnyű étkezéshez. Az étel híres puha textúrájáról és friss ízéről. A joghurttal vagy tejföllel tálalt tunnbröd a svéd konyha klasszikusa, amit gyakran szendvicsekhez, pástétomokhoz vagy friss zöldségekhez is felhasználnak.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
220 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Liszt
300 ml Víz
1 tk.
2 ek. Olívaolaj
25 g Élesztő
200 g Joghurt
200 g Tejföl

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet és a sót keverd össze egy nagy tálban, majd add hozzá az élesztőt. A vizet melegítsd fel langyosra, és keverd el az olívaolajjal.

    A víz ne legyen túl forró, mert megöli az élesztőt. A langyos víz ideális.

    2

    A lisztes keverékhez add hozzá a víz-olaj keveréket, és gyúrd össze. Ha a tészta túl száraz, adj hozzá még egy kevés vizet.

    A tésztát simára és rugalmasra kell gyúrni, hogy könnyen nyújtható legyen.

    3

    Hagyd a tésztát letakarva kelni egy meleg helyen 1 órán keresztül, amíg duplájára nő.

    A tésztát gyorsan keltheted egy sütőben 30 fokos hőmérsékleten.

    4

    A megkelt tésztát oszd 8-10 kis golyóra, majd nyújtsd őket nagyon vékonyra. Tedd őket egy előmelegített serpenyőbe, és süsd mindkét oldalon aranybarnára, körülbelül 2-3 percig oldalanként.

    A tésztát nagyon vékonyra kell nyújtani, hogy ropogós legyen. Ne süsd túl, mert akkor kiszáradhat.

    5

    Tálald a tunnbrödet joghurttal vagy tejföllel, frissen.

    Ez a finom, puha lapos kenyér tökéletes reggelire vagy egy könnyed étkezéshez, friss zöldségekkel is tálalhatod.